Je li Furio Radin pretjerao: Što je mislio kad je rekao da su Kolakušićeve izjave psihodelične

Je li Furio Radin pretjerao: Što je mislio kad je rekao da su Kolakušićeve izjave psihodelične

Saborski zastupnik Furio Radin komentirao je  u Večernjem listu uspjeh Mislava Kolakušića na  izborima za Europarlament.

Mislav Kolakušić uzletio je na temi korupcije. Očito je percepcija da Vlada ne čini dovoljno na tom planu.

Svaka vlada, neka više, neka manje, imala je problem korupcije, a i politika kao takva percipirana je a priori kao amoralna, tako da onaj tko je u određenom trenutku na vlasti snosi najveći teret. Gospodin Kolakušić, kojeg osobno ne poznajem, izraz je općeg nezadovoljstva, iako mislim da bi ljudi morali vidjeti da su njegove “psihodelične” izjave već na izborni dan, a i kasnije, nešto što je, da budem blag, krajnje ekstravagantno za jednog političara. Ja bih se nakon takvih izjava jako zamislio.

Možda dio krivnje za Kolakušićev uzlet leži u premijerovoj mlakoj reakciji na afere njegovih ministara ili pritiscima na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa?

Povjerenstvo bi trebalo djelovati slobodno i autonomno, i biti objektivno. Sve ostalo je demagogija i hrana za medije. Građani imaju pravo na obračun s korupcijom na centralnoj i lokalnoj razini. Šteta koju proizvodi korupcija u svakodnevnom životu je strašna i badava onda rast BDP-a od tri ili četiri posto. To je apel koji upućujem svima, prije svega HDZ-u i SDP-u.