Još jedan gaf Roberta Kopala: Hoće li ga Plenković kazniti?

Još jedan gaf Roberta Kopala: Hoće li ga Plenković kazniti?

Rober Kopal, predsjednik HDZ-ovog Odbora za informiranje, informatizaciju, medije i digitalno društvo komentirao je u utorak slučaj Izjave o povjerljivosti s članovima HDZ-a, u kojoj je stajalo da će članovi morati kontaktirati HDZ prije nego daju izjavu o stranci policiji i sudu. Izjava je, povučena, radi se na tekstu nove.

Kopal kaže kako je izjavu sastavila tvrtka koja je potpisala ugovor “da nas suportira u procesu provedbe europske direktive”.

“Ta izjava se smatra ništavnom i ništetnom, danas će ići obavijest da članstvo nema obveze ni po jednoj rečenici te izjave”, prenosi N1 Kopalovu izjavu.

“Došlo je do interne nekoordinacije i to je razlog. To se dogodilo internom nekoordinacijom i to ćemo interno riješiti”, rekao je Kopal.

Na pitanje kako nitko od vrha stranke nije pročitao spornu izjavu prije nego što je poslana članovima, Kopal kaže kako ne umanjuje važnost izjave, ali i dodaje “ako bi vodstvo stranke moralo pročitati svaki papir…”.

Što se tiče mogućih sankcija za tvrtku koja je izjavu sastavila kaže da s njima imaju ugovor, kao i da su već zatražili preinaku izjave.

“Moguće su razne konsekvence, poput prekida ugovora. Sad smo tražili hitne promjene i zanima nas prijedlog izjave koja bi zaista održavala stav HDZ-a i bila u skladu s direktivom”, kaže Kopal i dodaje kako nitko iz HDZ-a nije sudjelovao u pisanju te izjave.

“I oni smatraju da je s njihove strane došlo do previda. Naprosto su primijenili korporativna pravila na demokratske uzuse, to će odmah biti promijenjeno. Sigurno ne postoji rečenica da je netko iznad zakona, HDZ se ograđuje od takvog izričaja”, rekao je Kopal.  Postavlja se pitanje kakva je odgovrornost Roberta Kopala koji je po svojoj funkciji  trebao biti upućen u sadržaj ove skandalozne izjave.