Joško Jeličić poveo feštu u studiju HRT-a: Bože dragi, lijepo li je Hrvat biti i ovakvu emociju osjetiti

Joško Jeličić poveo feštu u studiju HRT-a: Bože dragi, lijepo li je Hrvat biti i ovakvu emociju osjetiti

– Bože dragi, lijepo li je Hrvat biti i ovakvu emociju osjetiti!, rekao je Joško Jeličić nakon što je Hrvatska osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru u emisiji Qatara.

– Teško je nešto pametno reći nakon ovakve utakmice. Možemo biti ponosni na sve ovo ovo danas, već i sve na cijelom prvenstvu. Čestitike svima, igračima, izborniku, navijačima. Privilegija je bila pratiti ovo Svjetsko prvenstvo, dodao je Nenad Bjelica.

Marijo Strahonja nije htio o sucu već je čestitao svim igračima na bronci i cijelom stručnom stožeru, javlja HRT.

– Ovi momci su pokazali… Oni su preslika naše domovine, toliko su žrtve i odricanja utkali u ovo, borili se protiv nepravdne na najvećoj razini i na su kraju pobijedili. Oni su primjer malih država koji idu najtežim putem. Trebamo ih dostojno dočekati sutra, kazao je Jeličić.

Više vatrometa zabljesnulo je iznad Mostara i u desetinama drugih hrvatskih sredina u Bosni i Hercegovini gdje navijači proslavljaju još jedan veličanstveni uspjeh Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u nogometu.

Odmah nakon što je sudac označio kraj susreta i osvajanje trećeg mjesta uslijedila je gromoglasna proslava. Tijekom večeri brojni su vatrometi obasjali nebo iznad gradova, a navijači ‘naoružani’ sa zastavama su se preselili u njihova središta.  

U Mostaru je došlo do potpune blokade središta u ulici Kralja Tomislava gdje tisuće, uglavnom mladih uz navijačke pjesme i mašući zastavama, te sa zapaljenim bakljama obilježavaju uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije.

Brojna vozila uz glasne sirene i istaknute hrvatske simbole prolaze ulicama. Slično je ozračje i u Čapljini, Širokom Brijegu, Livnu, Busovači gdje je veliki broj navijača organizirano pratio susret za treće mjesto u kojemu je Hrvatska slavila protiv Maroka 2:1 i tako zaslužila broncu. 

Čestitku Vatrenima i izborniku Zlatku Daliću, koji je rođeni Livnjak uputilo je vodstvo Hercegbosanske županije, a u tom je gradu nakon posljednjeg sučeva zvižduka krenula velika fešta.

Foto: HRT