Kako su poginule dvije sestre u Dicmu: Kobno je bilo priključivanje u promet. Poznati rezultati alkotesta

Kako su poginule dvije sestre u Dicmu: Kobno je bilo priključivanje u promet. Poznati rezultati alkotesta

Dvije mlade djevojke, sestre stare 25 i 21 godinu iz Kaštela, poginule su u noći između četvrtka i petka u stravičnom sudaru u Dicmu, na prometnici Split – Sinj. Starija je upravo bila proslavila rođendan.

Djevojke su bile u osobnom vozilu marke Škoda, s parkirališta su se priključivale na glavnu cestu, kada je na njih naletio Mercedes koji je dolazio iz suprotnog smjera, a vozio ga je 19-godišnji mladić. Obje mlade žene poginule su na licu mjesta, a vozač Mercedesa zadobio je lakše ozljede. U stanju je šoka te se nalazi u KBC-u Split. Očevid je obavio zamjenik županijskog državnog odvjetnika u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske postaje Sinj te stalnog sudskog vještaka za promet, javlja Večernji list.

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 40 minuta nakon ponoći, u Dicmu su poginule dvije ženske osobe od 25 i 21 godinu, a 19-godišnji vozač drugog automobila je lakše ozlijeđen, rečeno je u splitskoj policiji, dok se neslužbeno doznaje da su život izgubile dvije sestre

Državno odjetništvo oglasilo se oko ove prometne nesreće, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti, javlja Tportal.

Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 9. lipnja 2023., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske postaje Sinj, te stalnog sudskog vještaka za promet, proveo očevid prometne nesreće koja se dogodila 9. lipnja 2023. u 00:43 sati u mjestu Dicmo.

Prema do sada prikupljenim podacima, utvrđeno je kako se osobno vozilo marke Škoda uključivalo s parking prostora u promet u smjeru juga, odnosno u smjeru Splita, na način da je poduzelo skretanje u lijevo, dok se osobno vozilo marke Mercedes kretalo istočnom prometnom trakom, iz smjera juga u smjeru sjevera, odnosno iz Splita prema Sinju kolnikom ceste D1. Došlo je do sudara između prednje strane vozila Mercedes i prednje bočne lijeve strane vozila marke Škoda. U prometnoj su nesreći smrtno stradale dvije ženske osobe koje su bile u vozilu marke Škoda.

Dežurni zamjenik je u sklopu očevida naložio obdukciju tijela smrtno stradalih osoba, izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće, snimki nadzornih kamera te izradu prometno-tehničkog vještačenja, nakon čega će u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

Kako se neslužbeno doznaje, prvo alkotestiranje mladog 19-godišnjeg vozača pokazalo je da u krvi nije zabilježena prisutnost alkohola, no tek će nalazi krvi i urina pokazati da li je možda bio pod utjecajem nekih drugih supstanci.

Foto: Hina