Prosinečki poslao jasnu poruku nervoznom Livaji: Sve to ne ide na čast jednom reprezentativcu

Prosinečki poslao jasnu poruku nervoznom Livaji: Sve to ne ide na čast jednom reprezentativcu

Nakon što je jedno vrijeme bio bez posla 54-godišnji Robert Prosinečki odlučio se po prvi puta u karijeri preuzeti hrvatski klub. Inače, posljednji angažman imao je u ljubljanskoj Olimpiji, a nakon što je NK Rudeš izborio plasman u SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu odlučili su dovesti i zvučno pojačanje na klupi.

No, osim što je govorio o ‘novom izazovu i pozitivnoj priči u Rudešu’, Prosinečki – koji je u karijeri igrao za velike klubove kao što su Real i Barcelona te bio važna karika u Vatrenima koji su bili treći na svijetu – osvrnuo se i na nedavni incident u kojem je u glavnoj ulozi bio napadač Hajduka Marko Livaja, javlja Tortal.

Podsjetimo, zbog incidenta s gledateljima na treningu koji su ga vrijeđali pa se želio obračunati s njima, dan kasnije napustio je hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Na pitanje je li to baš trebalo tako završiti Prosinečki je za tportal rekao:

‘Ne treba se oko toga raditi nešto veliko. Sad je s tim gotovo, a reprezentacija se priprema za ovo što dolazi, a to je polufunale Lige nacija protiv Nizozemske. Poslije će se vidjeti što će biti s njima…’, kazao je u uvodu Prosinečki dodavši:

‘No, moram reći kako sigurno i Livaja snosi dio krivice i to zbog nekih situacija i njegovog ponašanja tijekom prijašnjih utakmica za Hajduk. Sve to sigurno ne ide na čast jednom reprezentativcu. I eto, zbog svega toga došlo je do problema s navijačima koji su ga vrijeđali… Ali ponavljam, sad to sve treba staviti na stranu.’

Još je za kraj dodao:

‘Livaja je po meni jedan od najboljih igrača u HNL-u i on je igrač koji je je cijelo vrijeme držao Hajduk. Ali nažalost, sve ovo što se dogodilo – to njegovo ponašanje – ne ide mu na čast’, završio je Prosinečki čije riječi imaju težinu.

Foto: Hina