Karolina Vidović Krišto o promjenama Ustava: Šeksov kum predlaže da drugi Šeksov kum postane vrhovni vladar

Karolina Vidović Krišto o promjenama Ustava: Šeksov kum predlaže da drugi Šeksov kum postane vrhovni vladar

Zastupnica Karolina Vidović Krišto je komentirala najavljene promjene Ustava. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

“Danas je Dnevni red Hrvatskog sabora dopunjen točkom koja bi trebala otvoriti proces promjene Hrvatskog ustava. Žalosna činjenica jest da je ova inicijativa korumpirane vladajuće većine u Hrvatskom saboru dobila potporu nekoliko oporbenih zastupnika, koji su time izgubili svoj oporbeni status. Inicijativa promjene Ustava je otvoreno protudemokratska, ona ide k tomu da oteža mogućnost mijenjanja Ustava kako bi se postojeći društveni odnosi dodatno „zacementirali”.

Namjera ovih inicijatora potpuno je jasna – zakomplicirati moguće referendumske inicijative s obvezom visoke izlaznosti na same referendume. To predlaže vladajuća većina koja je izabrana na izborima na koje gotovo 55% birača nije pristupilo izborima. U Hrvatskoj svjedočimo otvorenoj odbojnosti hrvatskih građana prema političkom sustavu, koja je u potpunosti opravdana i razumljiva. Bahata i otvorena korupcija koja vlada Hrvatskom te potpora medija istoj toj korupciji stvorila je kod hrvatskih građana potpuno nepovjerenje u državne institucije, kao i u osnovne demokratske alate.

Za hrvatske medije kršenje propisa je snalažljivost, a zlouporaba položaja i protupravno bogaćenje proglašavaju se kreativnošću.Činjenice koje su neupitne – kao što su iseljavanje iz domovine više od pola milijuna građana, kao što su sramotno niska platežna moć hrvatskih građana te rapidno širenje siromaštva – ne sprječavaju korumpirane medije da šire laž o uspješnom ministru financija i premijeru, iako činjenice dokazuju njihovu nesposobnost i korumpiranost. Ako je platežna moć građana niska i građani bježe iz države onda su Premijer i ministar financija odgovorni, ovu logiku hrvatski mediji ne razumiju!?

Po ovoj inicijativi Ustavni sud dobiva ključnu ulogu u cementiranju organiziranog bezakonja u Hrvatskoj. Naime, Ustavni sud dobiva ovlasti kojima može spriječiti samo prikupljanje potpisa. Konkretno, kum Vladimira Šeksa, Branko Bačić predlaže da drugi kum Šeksa, Miroslav Šeparović postane vrhovni vladar u Hrvatskoj o čijoj volji ovisi hoće li građani imati pravo odlučivati ili ne. Umjesto demokracije uvodimo šeksokraciju ili udbokraciju. A činjenice o predsjedniku Ustavnog suda Miroslavu Šeparoviću i pojedinim sucima govori o kakvoj je instituciji riječ.Dobar dio sudaca Ustavnog suda treba biti predmetom institucija pravne države, a ne da nam kroje pravdu.

Počevši od predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića, koji prvo treba dokazati legalnost svoga bogatstva, suca Davorina Mlakara koji se lažno predstavljao u skandaloznoj Hypo-Alpe-Adria banci, do suca Andreja Abramovića koji je zlostavljao svoje susjede.Prema ovoj inicijativi Ustavni sud ima veću važnost nego svi hrvatski državljani, jer ako Ustavni sud ne odobri pitanje narod ne može odlučivati.

Slučajevi ostavke britanskog premijera Johnsona i austrijskog kancelara Kurza govore da je preduvjet stabilnog demokratskog društva te prosperiteta građana i društva, funkcionalna vladavina prava.Naša politička scena, pak, slijepo i uporno ustraje na korupciji, visokim porezima te općoj netransparentnosti. Ova inicijativa ima temeljni motiv putem ustavno-pravnih smicalica zadržati društveni status quo po kojemu hrvatski narod nema pravo na uređenu, civiliziranu državu, po kojemu nema pravo na povijesne istine, te je time hrvatski narod osuđen biti drugorazredni narod u zajednici europskih naroda.

Povijesna je istina, pak, da se ni pravnim, ni fizičkim nasiljem ne može zaustaviti ni volju naroda, ni istinu. Ogromna većina zastupnika koja podržava ovu promjenu Ustava ne korespondira sa svojim biračima, te su se u potpunosti razotkrili pred tim istim biračima. Naravno da se postavlja pitanje korumpiranosti ovoga procesa ili možebitne ucjene pojedinih zastupnika.

Grdno se vara politička elita da će zakonski moći zadržati vlast koja joj ne pripada. Prema njihovoj logici, nijedan se totalitarni režim ne bi raspao.Hrvatski narod je se kroz svoju dugu i slavnu povijest uvijek uspijevao izboriti za opstojnost i pravednost, te ćemo se i sada znati osloboditi ove korumpirane i egoistične kvazi-elite”, ističe

Na slici: Miroslav Šeparović i Branko Bačić bili su kumovi Vladimira Šeksa 2003. godine na vjenčanju s Anicom Resler

Foto: Hina