Klancir: Policija je imala moje podatke, došli su u redakciju jer me žele zastrašiti

Klancir: Policija je imala moje podatke, došli su u redakciju jer me žele zastrašiti

Novinarka Đurđica Klancir, koju je policija u utorak legitimirala u redakciji Net.hr-a, komentirala je cijeli slučaj.

“Policija je došla u jutarnim satima u redakciju, mene je nazvala tajnica redakcije da me traže dvojica uniformiranih policajaca. Sam taj poziv za mene je bio vrlo potresan. Policajci su tražili legitmiranje, pitala sam o čemu se radi, oni su rekli da postupaju na zahtjev sisačke policije, a da je to zatražio sisački odvjetnik. Pitala sam znaju li tko me tuži, a oni nisu znali ime tužitelja. Konzultirala sam redakcijsku odvjetnicu Vesnu Alaburić, ona mi je savjetovala da dam podatke. Ona je saznala od odvjetnika da me župan Žinić želi tužiti u privatnoj tužbi i da je trebao privatnu adresu za poslati tužbu. Sve je bilo vrlo šokantno”, rekla je Klancir za N1 televiziju.

“Ja sam dugo novinarka i prvi put se dogodilo da netko na takav način želi doći do mojih podataka. Ja 17 godina živim na istoj adresi, policajci su na mojoj karti našli podatke koje već imaju. Očito je da su djelovali na nečiji poziv i s namjerom da me zastraše”, rekla je Klancir.

Ispričala je i što joj se dogodilo devedesetih godina, kad je pisala o pretvorbenom kriminalu i Merčepu. “Nakon dosjea o pretvorbenom kriminalu, u redakciju je stigla kutija zapakirana kao dar, a u kutiji je bila zaklana mačka. Bilo je prijetnji i meni privatno su dolazili na adresu. Prijavljivala sam sve policiji, a zanimljivo je da bi, svaki put kad bih prijavljivala, sugestija bila da ne pišem o tim temama”, rekla je Klancir.

Što se tiče župana Žinića, Klancir je istaknula da ni u jednom trenutku nije došao zahtjev za demantijem ili ispravkom. “Uvjerena sam da me želi tužiti za duševne boli, narušavanje ugleda i tu dolazimo do modusa operandi koji se diktira iz vrha vlasti, gdje nema nikakvih političkih sankcija za koruptivne situacije, nepotizam. Minoriziraju se takve situacije. To je ta poruka koja, eto, dolazi do tih razina, do župana i do lokalnih političara. Mislim da je župana Žinića zabolio način na koji smo provjeravali kako je zaposlio svog sina”, rekla je Klancir, dodavši da je došlo do neugodne instrumentalizacije unutar policijskog aparata.

 

Foto: N1