Podignuta kaznena prijava protiv Nikole Kajkića: Je li izmislio silovanje u “službenoj zabilješci”?

Podignuta kaznena prijava protiv Nikole Kajkića: Je li izmislio silovanje u “službenoj zabilješci”?

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 28. veljače podiglo pred Općinskim sudom u Vinkovcima optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1973. i 1960.) zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Optužnicom se 46-godišnjaka tereti da je 22. siječnja 2018. u Vinkovcima, postupajući kao službena osoba na temelju naloga nadležnog državnog odvjetništva, zajedno i u dogovoru s 59-godišnjom službenicom, izradio na računalu dokument pod nazivom “službena zabilješka” u kojem je navedeno da je pozvana građanka iskazala kako ju je 1991. godine pod prijetnjom oružja silovala jedna osoba, iako su oboje znali da s tom građankom nikada nije obavljen obavijesni razgovor na navedene okolnosti i da od nje nije uzeta izjava u prostorijama policije te da ona nije iskazivala da ju je netko silovao. Okrivljene osobe tereti se da su takvu službenu zabilješku potpisali i uložili u spis predmeta, a da je 46-godišnjak koristio sadržaj bilješke u daljnjem tijeku kriminalističkog istraživanja, iako su znali da njezin sadržaj ne odgovara istini”, priopćeno je iz DORH-a.

Podsjetimo, predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić, u srpnju je udaljen iz službe zbog sumnje u tešku povredu službene dužnosti. On sam tad je ustvrdio da nije učinio ništa pogrešno, a postupak protiv njega nazvao je nastavkom pritisaka koji su počeli dok je istraživao ratni zločin na Ovčari, piše N1.

Foto: Edvard Šušak/Hina