Vodstvo HRT-a želi dovesti Hrvoja Zovka do dužničkog ropstva: I dalje traži 250.000 kuna

Vodstvo HRT-a želi dovesti Hrvoja Zovka do dužničkog ropstva: I dalje traži 250.000 kuna

Odvjetnici HRT-a, koji je tužio svoga urednika i predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoja Zovka zbog povrede časti i ugleda radi njegovih istupa u javnosti kojima je upozoravao na cenzuru na HRT-u, na pripremnom su ročištu u srijedu izjavili kako ”nemaju upute HRT-a za eventualnu provedbu postupka mirenja”.

Na ročištu održanom na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu odvjetnici HRT-a nisu predložili postupak mirenja kao što su, sukladno zaključku saborskog Odbora za medije, to učinili na prošlomjesečnom pripremnom ročištu u sporu protiv HND-a i predsjednice Ogranka HND-a na HTV-u Sanje Mikleušević Pavić.

Pripremno ročište u sporu pokrenutom protiv Zovka, od kojeg HRT traži i 250.000 kuna naknade štete, odgođeno je zbog podneska HRT-a koji je pristigao neposredno prije ročišta i na koji se trebaju očitovati Zovko i njegova obrana. Sljedeće ročište zakazano je za 5. lipnja. “Odvjetnici HRT-a nemaju naputak da ponude mirenje u ovom slučaju, kao što su to nedavno radili protiv HND-a i Sanje Mikleušević Pavić. No, ni tu ponudu još nismo konkretno dobili i ne znamo što sadrži”, izjavio je Zovko nakon ročišta.

“Mi smo za dijalog, mi nismo krenuli u križarski rat s tužbama. HRT je taj, na sramotu države i HRT-a, koji je krenuo u rat s 36 tužbi protiv svih”, rekao je Zovko dodavši kako je za dijalog ali “neće povući svoje tvrdnje koje su istinite”, piše N1.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina