Kolinda reagirala na Radeljićeve napade: Bivšem savjetniku otkaz je dala predsjednica, a ne tajne službe

Kolinda reagirala na Radeljićeve napade: Bivšem savjetniku otkaz je dala predsjednica, a ne tajne službe

Na optužbe Mate Radeljića reagirala je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

“Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nema potrebe dodatno komentirati slučaj njezinog bivšeg savjetnika Mate Radeljića. Predsjednica je višekratno, u javnim nastupima, ponovila kako od g. Radeljića nikada nije tražena ostavka putem službi te da su o njegovom odlasku razgovarali nekoliko puta. Napominjemo kako Predsjednica Republike sama bira i razrješuje svoje savjetnike”, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Podsjetimo, Radeljić je ranije danas reagirao na predsjedničine izjave o njemu tijekom sinoćnog sučeljavanja sa Zoranom Milanovićem.

“Kolinda Grabar Kitarović u debati na RTL-u javno je lagala i obmanjivala hrvatsku javnost izjavivši da me je smijenila s dužnosti jer je to bio moj osobni izbor i da pri tome nije zloupotrijebila SOA-u, javlja N1.

Dakle, da sam zapravo sam tražio da odem. Ona jako dobro zna istinu i od te istine i dan danas strepi. A istina je da je zloupotrijebila SOA-u kako bi me prijetnjama pokušali zastrašiti prevenirajući moje buduće djelovanje. Hrvatska javnost mora znati da mi je predsjednica Republike osobno priopćila, nekoliko dana nakon mog razgovora s agentom SOA-e, da je “Plenković od nje tražio da me smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore”.

Ponudila mi je da sudjelujem u njezinoj kampanji kao “tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati”, a za taj posao mi je ponudila i konkretan financijski iznos. To sam odbio i odlučio javno objaviti sve okolnosti pod kojima sam razriješen dužnosti. Tijekom kampanje nisam se javno oglašavao, jer ni na koji način nisam htio utjecati na izborni proces. Međutim, nakon besramnog laganja Kolinde Grabar-Kitarović, bio sam prisiljen reagirati jer hrvatska javnost mora znati tko je osoba koja traži drugi mandat”, navodi se u Radeljićevoj reakciji.

Podsjetimo, govoreći o Radeljiću tijekom sinoćnjeg sučeljavanja, predsjednica je rekla:

“Imam pravo mijenjati savjetnika. Nisam tražila od SOA-e da bude smijenjen. Druga priča je to što je on dezinformirao javnost.”

Foto: Abir Sultan/EPA/Hina