Kolinda želi poniziti Škoru: Evo koju je informaciju plasirala u medije

Kolinda želi poniziti Škoru: Evo koju je informaciju plasirala u medije

Miroslav Škoro i Kolinda Grabar-Kitarović sreli su se ovih dana na svadbi sina HDZ-ova saborskog zastupnika i činilo se kao da se nikad nisu svađali i međusobno prozivali.

Miroslav Škoro, saborski zastupnik, bivši kandidat za predsjednika Republike Hrvatske i bivši predsjednik Domovinskog pokreta, ovog se vikenda na svadbi sina HDZ-ova saborskog zastupnika Ante Deura, srdačno pozdravio s bivšom predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović i u maniri kavalira, poljubio joj ruku.

Premda fotografije to ne pokazuju, iz izvora bliskih bivšoj predsjednici Vijesti Nove TV doznaju da je ostala neugodno zatečena Škorinom gestom, a odzdravila je, kako je rečeno, iz pristojnosti.

Na to je reagirao i sam Škoro. Na Facebooku je napisao da na licu mjesta nije stekao takav dojam te da bi sve ponovio.

“Žao mi je što gospođa Grabar Kitarović danas preko anonimnih izvora poručuje da je bila neugodno zatečena mojojom gestom jer nisam imao takav dojam na mjestu događaja. Kućni odgoj me naučio kako se pozdravlja damu, uz to i bivšu predsjednicu. To je čin pristojnosti. Ništa više ni manje od toga. Bez obzira na njezino naknadno negodovanje, opet bih to ponovio.

Kad svi mi koji sudjelujemo u politici konačno shvatimo da nismo neprijatelji nego politički protivnici i da je narodu dosta naših taština, možda konačno krenemo naprijed”, napisao je.

Tijekom predsjedničke kampanje 2019. Grabar-Kitarović je bila česta meta Škorinih žestokih napada. Odnosi se nisu smirili ni poslije kada mu je javno pokazala srednji prst kao odgovor na njegov stav o silovanju i pobačaju.