NITKO IM NIJE DOBAR: Zašto HDZ-u nije dobar novi gradonačelnik Pule koji je pomeo IDS?

NITKO IM NIJE DOBAR: Zašto HDZ-u nije dobar novi gradonačelnik Pule koji je pomeo IDS?

HDZ-ovi vijećnici u pulskom Gradskom vijeću Mirko Jurkić i Sean Soldatić ustvrdili su u ponedjeljak da se izbor novih članova nadzornih odbora trgovačkih društava u vlasništvu Pule provodi netransparentno, a pulska vlast zavarava javnost pričama o stručnosti.

“Izbor članova nadzornih odbora trgovačkih društava u vlasništvu Grada provodi se netransparentno, Povjerenstvo za provedbu natječaja sastavljeno je u tajnosti, bez ijednog predstavnika opozicije, a upitno je jesu li izabrani članovi kvalificirani za obavljanje takvog posla”, rekao je Jurkić na konferenciji za novinare optuživši aktualnu vlast da nastavlja politiku bivše IDS-ove vlasti, javlja Jutarnji list.

Riječ je o političkom, a ne stručnom povjerenstvu, tvrde HDZ-ovi gradski vijećnici, pri čemu je “stranka Možemo predvodnik politike netransparentnosti, dok gradonačelnik Filip Zoričić na to bespogovorno pristaje”.

U Povjerenstvo za provedbu natječaja za odabir članova nadzornih odbora trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu Pule, koje je imenovao gradonačelnik, postavljene su samo osobe iz vladajuće koalicije, odnosno predstavnici Možemo, SDP-a i Nezavisne liste Filipa Zoričića te dva gradska službenika.

Soldatić je ocijenio kako nema transparentnosti u radu tog povjerenstva što podsjeća na prijašnju vladavinu IDS-a, koji je netransparentno provodio kadroviranja i imenovanja.

Zanimljivo je da je Fili Zoričić svojedobno bio član HDZ-a i da ga politički analitičari smatraju umjerenim konzervativcem.

Foto: Hina