Kolindina kći odlazi iz Hrvatske: Izabrala najbolje sveučilište na svijetu

Kolindina kći odlazi iz Hrvatske: Izabrala najbolje sveučilište na svijetu

Katarina Kitarović, kći Jakova Kitarovića i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, primljena je na četiri najveća svjetska sveučilišta, a ona je odabrala Harvard.

Kći hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović od jeseni postaje studentica Harvarda.

Kako doznaje RTL, 18-godišnja Katarina Kitarović primljena je na četiri najveća svjetska sveučilišta na koja je aplicirala, S.A.T. test riješila je među najboljim studentima na svijetu, ali je na kraju izabrala Harvard na kojemu će službena objava biti 1. lipnja.

Katarina Kitarović postizala je vrhunske rezultate kao klizačica. Kao učenica 4. razreda Međunarodnog IB programa XV. Gimnazije u Zagrebu (MIOC) postizala je izvrsne uspjehe, ima odlične ocjene te pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva.

Kako piše RTL, za Katarinu Kitarović rijetko smo čuli u mandatu Predsjednice, a to je bila njena želja i želja njenih roditelja. Navode kako su Katarini Kitarović ponuđene stipendije na svim sveučilištima te kako se nakon studija planira vratiti u Hrvatsku.

Ostaje vidjeti hoće li se zaista i vratiti, ali sada je jasno kako na Zagrebačkom sveučilištu, koje nije među najboljih tisuću na svijetu neće studirati.

Harvardovo sveučilište ( Harvard University), najstarije je sveučilište u SAD-u i jedno je od najznamenitijih sveučilišta u svijetu. Mnogi su poznati znanstvenici, pisci i političari ovdje studirali kao npr., John F. Kennedy, Barack Obama ili  Mark Zuckerberg osnivač Facebooka.

To privatno Sveučilište smješteno je u Cambridgeu u saveznoj državi Massachusetts. Nazvano je po svećeniku Johnu Harvardu.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina