Komadina je pokazao da je pravi general poslije bitke: Tek sada zna s kim je SDP trebao koalirati

Komadina je pokazao da je pravi general poslije bitke: Tek sada zna s kim je SDP trebao koalirati

Vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a Zlatko Komadina rekao je u N1 Studiju uživo da mu je žao što 15. Vlada nije SDP-ova , ali birači su tako odlučili.

Osvrnuo se na vladin program pa rekao da se povjerenje Vladi se ne daje zbog programa – daje se na izborima. Nastavlja kako je program samo nužna priča.

“To u naravi nije program, to je skup želja. Program ima rokove, nositelje, aktivnosti, a ovo su zapravo smjernice, u jednoj mjeri izborni program HDZ-a, a s druge starne dosta kontradiktoran”, poručio je.

Komadina kaže kako se građani na parlamentarnim izborima nisu oslanjali na programe političkih stranaka nego na percepciju i situaciju u zemlji. “Puno je utjecala korona. S druge strane, dio glasova oduzeo nam je Možemo! i Radnička fronta.”

Rajko Ostojić je, kaže, bio dobar prijedlog za poziciju potpredsjednika Sabora.

“Demokracija je većina. Ako s 95 posto glasova podržite vlast, nemamo tu o čemu razgovarati”, rekao je.

Upitan može li nakon izbora SDP biti još slabiji ili doći do raskola u stranci, s obzirom na frakcije, Komadina kaže: “Nema raskola u SDP-u. SDP ostaje SDP.”

Smatra da je jedina greška SDP-a na izborima bila što nisu koalirali s Radničkom frontom i Možemo!. “Nije bilo dovoljno razgovora, mislim da se podcijenila snaga Nove ljevice.

Rekao je kako nema favorita za predsjednika stranke.

Foto: Hina