“Lagodnije je biti župan nego ministar”: Zašto su HDZ-ovci napali “nesposobnog i sujetnog” Komadinu

“Lagodnije je biti župan nego ministar”: Zašto su HDZ-ovci napali “nesposobnog i sujetnog” Komadinu

Vijećnici HDZ-a u Županijskoj skupštini Primorsko-goranske županije, Dinko Beaković i Lovorko Gržac održali su konferenciju za novinare s temom »Neistinite tvrdnje župana Komadine«, u kojoj su se osvrnuli na županove izjave na posljednjoj sjednici Županijske skupštine.

Župan Komadina izjavio je kako renesansu lučkih uprava nije napravio ministar Oleg Butković nego županija koja, prema njegovim riječima, u lučke uprave ulaže posljednjih dvadeset godina. Međutim, sam ministar Butković, koji poštuje ovaj kraj i daje sve od sebe za njegov razvoj i napredak, ustvari je kazao kako je »ovo renesansa lučkih uprava i marina na Jadranu«, odnosno realizacija projekata Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i županijskih lučkih uprava, pri čemu nije omalovažavao doprinos projektima od strane jedinica lokalne samouprave, javlja Novi list.

Komadina je tim svojim izjavama pokazao sujetu i ljubomoru prema ministru Butkoviću, a ministri aktualne Vlade u Primorsko-goransku županiju uložili su milijarde kuna. Zanimljivo je što izjave dolaze od najnesposobnijeg ministra, koji za svog kratkog mandata nije uložio ni kunu u ovu županiju, a postao je poznat po svojoj izjavi kako je »lagodnije biti župan nego ministar«, rekao je Dinko Beaković, koji se osvrnuo i na primjedbe i prigovore na rad županijskih lučkih uprava u Hrvatskoj u 2018. i 2019. godini te kazao kako se više od 80 posto prigovora odnosi na županijske lučke uprave s područja Primorsko-goranske županije, a najviše njih, čak 41 prigovor na ŽLU Krk, na rad ŽLU Mali Lošinj stiglo je deset, a na ŽLU Bakar – Kraljevica – Kostrena i Crikvenica po pet prigovora.

Foto:Denis Cerić/Hina