Lauc: Pojedini fakulteti bespotrebno maltretiraju studente covid-potvrdama. Zašto djeca još uvijek nose maske u školama?

Lauc: Pojedini fakulteti bespotrebno maltretiraju studente covid-potvrdama. Zašto djeca još uvijek nose maske u školama?

Gordan Lauc piše o tome kako su djeca i mladi velike žrtve pandemije. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Na vrlo popularnoj „Face the Nation“ emisiji CBS-a poznata politička novinarka Jan Crawford rekla je da je najznačajnija vijest o kojoj se nije pisalo u 2021. godini „razarajući učinak našeg odgovora na pandemiju na djecu i mlade“.

To što smo napravili djeci i mladima, posebice siromašnoj djeci i mladima je zločin koji će nam doći na naplatu u desetljećima koja dolaze.Čitav transkript emisije imate ovdje https://www.cbsnews.com/…/full-transcript…/

Siguran sam da će vrlo brzo i najzagriženiji zagovaratelji zatvaranja škola tvrditi da su oni uvijek bili protiv zatvaranja škola i maltretiranja djece, tako da je jako važno ne zaboraviti „ratove“ koje smo vodili zadnjih godinu dana. Zato su važni projekti poput Infodemija koji arhiviraju razne izjave (googlajte, ne smijem staviti poveznicu ovdje).

Hrvatska je tu bila razmjerno razumna i škole nisu bile dugo zatvorene, no priča još uvijek nije gotova, jer trenutno pojedini fakulteti svoje studente bespotrebno maltretiraju covid-potvrdama, a još uvijek djecu prisiljavamo da nose maske u školama”, ističe Lauc.

Foto: Hina