Suđenje za ubojstvo dvojice policajaca: Ubojica je patološki mrzio Bošnjake

Suđenje za ubojstvo dvojice policajaca: Ubojica je patološki mrzio Bošnjake

Stvarna pozadina ubojstva dvojice policajaca u Sarajevu iz 2018. godine koje još nije dobilo sudski epilog bio je pokušaj da se već tada destabilizira država, a ubojica je osoba koja patološki mrzi Bošnjake, ustvrdio je u nedjelju odvjetnik Duško Tomić koji zastupa jednog od osumnjičenih za taj zločin.

Tomić je za lokalne medije u BiH izjavio kako je ubojica dvojice policajaca za kojim se traga već tri godine stanoviti Savo Marinković, osoba s povelikim kriminalnim dosjeom koji je sada u zatvoru u Njemačkoj, javlja N1.

To je tužiteljima Sarajevske županije kazao Aleksandar Macan koji se ranije ovog tjedna sam predao nakon što je za njim prije mjesec dana raspisana tjeralica. Macan je u pratnji Tomića kojega je odabrao za branitelja došao u sjedište Županijskog tužiteljstva u Sarajevu nakon što se mjesec dana skrivao.

Tomić je sada za portal Klix ustvrdio kako je njegov branjenik to učinio kako bi otklonio sumnje da je povezan s ubojstvom policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

Njih dvojicu je u listopadu 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje ubio netko iz skupine kriminalaca koji su pokušavali ukrasti jedan parkirani automobil.

Ubojica je iz strojnice pucao na policijski automobil koji je bio u ophodnji pri čemu je jedan policajac ubijen a drugi teško ozljeđen te je nakon toga umro u bolnici.

Tomić je kazao kako je Macan tužiteljima priznao da je sudjelovao u pokušaju krađe automobila, ali nije pucao na policajce nego je to činio Marinković.

“Marinković je bio veoma nasilna osoba. Osim toga, poznato je da je patološki mrzio Bošnjake. Također, policajci nisu slučajno naišli tu gdje su oni krali automobile, netko ih je telefonom zvao i poslao tamo. Zna se i s kojeg broja. Motiv je bio da se destabilizira država”, ustvrdio je odvjetnik.

Apelirao je na pravosudna tijela u BiH da što prije poduzmu mjere kako bi Marinković bio izručen iz Njemačke gdje bi uskoro trebao biti pušten iz zatvora u kojemu izdržava kaznu koja mu je izrečena zbog drugog kaznenog djela.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina