Majka otete i ubijene Vanje: Bila je u dobrim odnosima sa suprugom koji je osumnjičen za ubojstvo

Majka otete i ubijene Vanje: Bila je u dobrim odnosima sa suprugom koji je osumnjičen za ubojstvo

Zorica Gorčevska, majka otete i ubijene Makedonke Vanje Gorčevske progovorila je u javnosti, još uvijek u nevjerici. Nije u stanju govoriti jer ne zna zašto se to dogodilo njezinoj kćeri, još čeka kraj istrage, a jedan od osumnjičenih je i njen bivši suprug o kojem se ne želi izjašnjavati, piše Republika.rs.

“Neshvatljivo mi je kako i zašto je moja prelijepa djevojčica sada u grobu. Imam kroničnu bolest, ali držim se. Bitno mi je samo da saznam istinu, a druga kći je trenutno bolesna, svi se nadaju da će biti dobro”, rekla je majka Zorica. Iako o suprugu ne želi ništa govoriti, napomenula je da su oni bili u dobrim odnosima prije otmice. Razvedeni su već pet godina i kaže da ne zna s kim je bio i što je radio. Dobar su odnos čuvali zbog djece, javlja Danas.hr.

Tinejdžerica Vanja oteta je i ubijena 27. studenoga. Nestala je na putu do škole, a šest dana kasnije, našli su je mrtvu. Njen je otac jedan od petero osumnjičenih. Glavni osumnjičeni za njeno ubojstvo je Ljupčo Palevski-Palčo koji je uhićen nakon što je za njim raspisana međunarodna tjeralica.

Podsjetimo, Aleksandar Đorđevski, jedan od osumnjičenih za ubojstvo svoje kćeri Vanje za kojom je cijela regija tragala, doveden je danas poslijepodne u kazneni sud u Skoplje gdje je saslušan. No ono što je šokantno je kako je postupio kada je primijetio da ga snimaju kamere. Podigao je palčeve i tako vjerojatno htio pokazati da je sve u redu, piše Kurir.rs.

Na zahtjev javnog tužiteljstva očekuje se da će njemu biti određen pritvor od 48 sati. Tijela Vanje Đorčevske (14) i Panče Žežovskog (74) nalaze se na obdukciji. Kći ubijenog frizera Panča tvrdi da se Vanja i on nisu poznavali.

“Moj otac i nitko od nas nije poznavao djevojku. U policiji sam, ne znam još ništa, osim da su mi oca našli mrtvog, zakopanog. Prvi put od vas, od novinara, čujem da je motiv ubojstva bio koristoljublje. Nisam čitala priopćenje iz MUP-a, ali mogu reći da moj otac nikada nije bio bogat čovjek, pa ne znam što znači pojam koristoljublje. U stanici sam, ne mogu ništa više reći, jer ni ja nemam detalje”, rekla je za makedonski portal Fokus.

Foto: Screenshot