Mamićev odvjetnik objasnio zašto je nekadašnji gazda Dinama vratio opljačkani novac: Razlog je vrlo jednostavan

Mamićev odvjetnik objasnio zašto je nekadašnji gazda Dinama vratio opljačkani novac: Razlog je vrlo jednostavan

Marina Mamić, supruga Zdravka Mamića, platila je suprugov dug državi. U proračun je jučer uplaćeno gotovo 45 milijuna kuna, dok je sedam i pol milijuna kuna uplaćeno nešto ranije, jer je Marina Mamić u petak potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom.

Riječ je o novcu koji je, prema presudi, izvukao iz Dinama, a sud ga je obvezao da ga vrati. Dug je s današnjim danom u cijelosti podmiren, no Zdravko Mamić i dalje je bjegunac od hrvatskog pravosuđa i nalazi se u Bosni i Hercegovini.

“Zdravko Mamić mi je upravo priopćio to da je sporazum postignut, da je on i efektuiran, dakle izvršen, i da je novac uplaćen u državni proračun”, kaže odvjetnik Veljko Miljević za RTL i dodaje:

“Zdravko Mamić je znao da nakon što presuda postane pravomoćna, dolazi do realne mogućnosti pokretanja prisilnog izvršenja te presude, što se sad u hrvatskom pravu zove ovrha. Dakle, znao je da može doći do ovrhe i da ovrha zaista može prouzročiti kod njegove najuže obitelji, kod supruge i djece, velike psihičke traume i sve ono što je s tim vezano, tako da je on već dulje zauzeo stav da će to pokušati izmiriti.”

Drugim riječima, da Mamićeva supruga nije uplatila novac u gotovini, država bi sjela na vrijedne nekretnine pa i na onu u kojoj trenutno živi njegova supruga.

Na slici: Veljko Miljević i Zdravko Mamić

Foto: Hina