Marićeva kućica u Remetama: Zašto je nikada nije upisao u imovinsku karticu?

Marićeva kućica u Remetama: Zašto je nikada nije upisao u imovinsku karticu?

Kuća od 67 četvornih metara u zagrebačkim Remetama izostavljena je iz svih imovinskih kartica ministra državne imovine Gorana Marića, iako je bila u vlasništvu njegove supruge, objavio je danas Jutarnji list

U ministrovoj kartici iz 2008. godine spominje se samo zemljište na kojem se nalazi sporna kuća. No, u kasnijim karticama više se ne spominje ni zemljište. Darovnim ugovorom nekretnina je 2013. godine prebačena na njihova sina pa je u imovinskoj kartici više nije ni dužan prijavljivati, navodi Jutarnji list.

Ta su kuća i zemljište u zemljišnim knjigama od 2006. do 2013. godine glasili na suprugu ministra Marića, a poslije, sve do danas, na njihova sina.

U Marićevoj imovinskoj kartici iz 2008. godine spominje se samo da je ministrova supruga vlasnica zemljišta od 1000 četvornih metara u Zagrebu te da je vrijednost zemljišta 1,1 milijun kuna i da na zemljištu nema tereta. U toj kartici nema spomena o kući na tom zemljištu, niti se navodi što se s tim zemljištem poslije dogodilo pa ni u napomenama u imovinskim karticama iz kasnijih godina, ističe Jutarnji.

Podsjetimo, uoči sjednice Vlade u četvrtak, novinari su ministra Marića zatražili komentar ovih informacije. Bio je kratak: “Vrijeme je za rad Povjerenstva. Volim i cijenim institucionalnu Hrvatsku. Doći će vrijeme kada ću ja govoriti, sada neka radi Povjerenstvo”, odgovorio je Marić i otišao.

Foro: N1