Marketinški stručnjak Boris Malešević priznao: Bio sam u Kovačevićevom klubu s predsjednikom Milanovićem

Marketinški stručnjak Boris Malešević priznao: Bio sam u Kovačevićevom klubu s predsjednikom Milanovićem

– Ja ne znam za drugi posao. Ja se cijeli život bavim kreativom. Uvijek sam bio na neki način vuk samotnjak i nikada nisam imao radno vrijeme. To je ono nešto što bi čovjek stvarno poželio u životu, rekao je dizajner Boris Malešević gostujući u emisiji Nedjeljom u dva, urednika i voditelja Aleksandra Stankovića.


Bilo je u poslu, dodao je, i lijepih i loših trenutaka. To nije posao od osam do četiri.

– To je posao koji nosite doma i spavate s njim. Ja 24 sata na dan razmišljam o stvarima koje trebam riješiti. Kreativni proces ne možete isključiti 24 sata. S druge strane, taj posao je vezan za ljude – radite s ljudima. To je ponekad teško. Najteže. Pogotovo ako su političari, kazao je Malešević.

Dodao je kako političari, kada ga angažiraju, nisu zahtjevniji od primjerice osoba iz bankarskog sektora, “ali političari se obično sjete u zadnji čas”.

Kampanja za Bandića?

Kao primjer naveo je da ako je kampanja za lokalne izbore u svibnju, oni će se sjetiti prvoga travnja. A na pitanje hoće li raditi kampanju Milanu Bandiću, odgovorio je:

– Da, to je objavio jedan tjednik na svojoj stranici. Ja sam tamo došao sa svojim prijateljem nešto oko Ulyssesa i naišao je gospodin Bandić. Urednik, fotograf i još jedan političar su došli tamo slučajno i tako je to ispalo. Međutim, da – ja razgovaram trenutno sa sedam, osam ljudi – što u Zagrebu, što u Hrvatskoj oko nekakvog mogućeg angažmana. To su za sada još uvijek, što bismo rekli, ‘zemljani radovi’.

Na konstataciju da je sada listopad pa do travnja, svibnja, odnosno lokalnih izbora – ima još dosta vremena, prerano je da ga političari angažiraju, Malešević je kazao:

– Onima kojima gori pod petama, oni se malo ranije probude. Rekao bih da Bandić ipak spada u tu kategoriju.

Bandiću u posljednje vrijeme, dodao je, ne ide baš dobro i raditi za njega bio bi izazov.

– Izazov je u političkom marketingu napraviti kampanju za Bandića – i to uspješnu. Morate priznati da je to za nekoga tko se bavi kreativnim poslom i marketingom – izazov, rekao je Malešević.

No u ovome trenutku, ponovio je, još ne zna hoće li raditi kampanju za Bandića, jer, kako je već spomenuo, u razgovorima je s njim i s još puno kandidata.

Otkrio je da je zalazio u Klub Dragana Kovačevića i da je tamo jednom bio s predsjednikom Zoranom Milnovićem. Tvrdi da nije radio za Janaf te još jednom ponovio da je za Milanovića radio volonterski.

Zanimljivo je da ga Aleksandar Stanković nije ništa pitao o  članstvu u masonskoj loži s obzirom na to da je poznato da je Malešević bio član masonske lože poznatog oftalmologa Nikice Gabrića o kojoj se  jako puno pisalo početkom ove godine.