Težak život varaždinskog tajkuna Milana Horvata: Sudu se požalio da mu ne isplaćuju plaću, uzdržava ga rođak

Težak život varaždinskog tajkuna Milana Horvata: Sudu se požalio da mu ne isplaćuju plaću, uzdržava ga rođak
Bivši čelnik varaždinskih tvrtki Pluris, Fima grupa i Validus, Milan Horvat, oslobođen je optužbi da je zloporabama ovlasti i neplaćanjem poreza državu oštetio za 11 milijuna kuna, prenosi tportal.

Riječ je o procesu koji se vuče još od 2011. godine, a nastao je nakon što je Horvat bio uhićen i optužen u Podravkinoj aferi Spice, pa su odgovorna tijela češljala poslovanje svih njegovih poduzeća.

Optužnicom ga se u slučaju porezne štete teretilo da je od 2006. do 2009. godine svjesno umanjivao i pogrešno računao porezne osnovice tih tvrtki. Navedeno je kako je Pluris time stekao osam milijuna kuna nezakonite koristi, a Validus 3,2 milijuna kuna. Općinski sud nedavno ga je nepravomoćno oslobodio krivnje, a državno odvjetništvo žalit će se na presudu.

Bivši čelnik Fime na sudu je rekao kako živi u Varaždinu gdje je zaposlen u poduzeću Karfiam. Dodao je kako mu se plaća ne isplaćuje, a uzdržava ga rođak koji mu mjesečno daje 3.000 kuna. Horvat je oslobođen i tijekom suđenja za Spice.

Inače, Milana Horvat  u svom životopisu ističe da je iskusni poduzetnik i konzultant s bogatom poviješću rada u industriji financijskih usluga. Na domaćim i svjetskim tržištima kapitala uključen je u sve vrste poslova posljednjih 25 godina, a sada je aktivan i na tržištu kriptovaluta.

Foto: Fima plus