Milanović: Banožić se ponaša kao kriminalac, a covid potvrde su najobičniji teror

Milanović: Banožić se ponaša kao kriminalac, a covid potvrde su najobičniji teror

Predsjednik Republike Zoran Milanović poručio je u nedjelju kako i dalje neće tražiti od ministra obrane Marija Banožića odobrenje za angažiranje vojske ocijenivši da se ministar “ponaša kao kriminalac”.

Milanović je ponovio da će o Banožiću razgovarati isključivo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da će se odnosi normalizirati tek kada se Banožić makne, a brigadir Elvis Burčul vrati u sustav. „Maknite nam ga s očiju, dosta mi ga je više”, poručio je sa Šolte gdje je sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice obrane Grada Splita.

„Ministar se ponaša kao kriminalac, to je njegova moć, tamo gdje je novac tamo su HDZ-ovci”, rekao je Milanović ponovivši da je angažiranje topovnjače za prijevoz biskupa krivično djelo te da zbog odluke ministra mornari u njegovoj pratnji neće dobiti dnevnicu, javlja Tportal.

Ustvrdio je da je Zakon o obrani promijenjen 2018. godine „jednog ponedjeljka ili petka, preko noći”, do tada je predsjednik RH, vrhovni zapovjednik, slao u inozemstvo male kontingente.

“HDZ je preko noći isključivu ovlast slanja vojske u inozemstvo dodijelio nekakvom ministru, predsjednika se potpuno isključuje”, kazao je Milanović koji drži da je takav zakon protuustavan.

„Prvi sljedeći put neću se uopće obazirati na tu protuustavnu sabotažu, da ja moram tražiti nekakvog ministra da tri vojnika sa sabljom izađu van”, poručio je Milanović nazvavši premijera i ministra koji oko toga rade probleme “hodajućim incidentima”.

Covid potvrde – ponašajte se kako vam je volja

U vezi uvođenja covid potvrda Milanović je pak preporučio građanima da se ponašaju „kako im je volja”.

„Ja ću se ponijeti prema tome kako me bude volja jer od nedavno radim kako me bude volja i to preporučam svim građanima. Do prije nekog vremena sam govorio slušajte te mandate pa koliko god bili glupi, nelogični. Cijepite se, ali ovo je sada najobičniji teror i nema nikakvog smisla”, kazao je i ponovno pozvao građane na cijepljenje .

Pita se koji je smisao cijele priče jer cijepljeni mogu širiti zarazu, a oni koji su preboljeli covid mogu dobiti samo blaži oblik bolesti. „Od čega vas ja zapravo štitim?”, upitao je.

Komentirao je i slučaj iz Karlovca gdje je direktor Čistoće postao čovjek koji nije imao potvrdu o nekažnjavanju navodeći kako je u 35 tvrtki u vlasništvu grada, županije i države u Karlovcu od 35 čelnika 30 u HDZ-u a petorica lažu da nisu. „To je otmica države”, ocijenio je.

Foto: Hina