Milanović protiv Dijane Čuljak: Radi za Banožića, a Hrvatska protiv nje vodi kazneni postupak

Milanović protiv Dijane Čuljak: Radi za Banožića, a Hrvatska protiv nje vodi kazneni postupak

Predsjednik Republike sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Tisno u prigodi obilježavanja Dana Općine. Nakon toga dao je izjavu za javnost.

“Ovo što je napravio Banožić u tavnju ove godine.. Pročitat ću članak 64. Zakona o obrani Oružane snage iznimno mogu pružati pomoć lokalnoj zajdnici i institucijama civilnog društva u provedbi humanitarnih projekata. Uklapa li se ta situacija u ovo? Ne uklapa. Svakome tko je pismen, dovoljno je autoškolu imat, jasno je da su to naplatni odnosi, tu nema labavo, nema mukte. Ministar je napravio suprotno, počinio je kazneno dijelo, prema tome on je pajdo Gabike Žalac. Odakle pravo nekome da vrlo jasnu zakonsku odredbu. Za ovo netko treba odgovarati. Ja ću sljedeći puta i preko načelnika Glavnog stožera, a dao sam mu zadatak da me obaviještava o svakoj aituaciji koja je sumnjiva, djelovati.

Jedan užasno loš i zopran primjer kako se državni novac i državna imovina zloupotrebljavva za interese jednog provincijskog čovjeka. Porezni obveznici neće i nisu financirali stjecanje znanja da netko može dobro lagati, dobro se obući. I tko to radi? Osoba čije ime sam spomenuo jučer, na ugovor, do 20.000 kuna da se ne mora staviti u plan javne nabave, da se može ispod stola, osoba protiv koje RH vodi kazneni postupak. NE možete se zaposliti u javnoj upravi, ali možete raditi za honorar. Nema dana da se nešto katastrofalno ne dogodi. Taj čovjek je opasnost za sustav. Ja sam se i dana obratio Plenkoviću u pismu, on jedini ovo može i mora kontrolirati. Ovaj novac koji nije ušao u proračun kao posljedica svijesti tog ministra, to je posao za nekog drugog, za one koji su se bavili Gabikom”.

Foto: Hina