Prosvjednici protiv covid-potvrda stigli pred Božinovićev stan: Izdani smo! Izdali su nas naša Vlada, liječnici, mediji i Crkva

Prosvjednici protiv covid-potvrda stigli pred Božinovićev stan: Izdani smo! Izdali su nas naša Vlada, liječnici, mediji i Crkva

U petak navečer na više mjesta u Hrvatskoj su se održali prosvjedi protiv uvođenja covid potvrda, koje bi od utorka trebale postati obavezne u javnim i državnim službama.

Okupljanje na zagrebačkom Markovom trgu je počelo oko 17 sati, a na prosvjed je stiglo nekoliko stotina ljudi.

Prosvjednici su se okupili i ispred stana ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića na trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću. Kako se doznaje, radi se o mirnom okupljanju protiv mjera. Policija osigurava skup, a ispred ulaza u zgradu stoji osiguranje, javlja Jutarnji list.

Građani koji se protive uvođenju obveznih COVID potvrda i večeras su se okupili na Narodnom trgu u Splitu kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo. Cijeloga tjedna pred Starom gradskom vijećnicom izmjenjuju se govornici koji jasno daju do znanja da se ne slažu s mjerama Stožera, piše Slobodna Dalmacija.

– Izdani smo! Izdali su nas naša Vlada, liječnici, mediji i Crkva…, započeo je pvi komentator.

– Izvukli su novac za takozvano spasonosno cjepivo koje nikada nećemo ni potrošiti. Zašto nisu izvukli novac za bolesnu djecu? Zašto su nam plaće tako male?, nastavio je, a okupljena masa je povikivala “Plenkoviću, odlazi!”.

– Mediji su pokazali kome zapravo služe. Pitanje je samo dokada će to tako biti. Izađite na ulice, ako ne zbog sebe onda zbog svoje djece, zaključio je nakon čega se ispred Vijećnice pojavila Tina Perić koja je okupljene pozvala da se opuste.

– Opustite se, nemojte gledati u jednu točku. Fali nam toga, fali nam opuštanja, rekla je.

Nešto prije 20 sata kada je najavljen prosvjed na Pjaci se polako okupljaju ljudi, među njima vidimo i neka poznata lica koja su bila prisutna i na ranijim prosvjedima.

Na zgradi Stare gradske vijećnice postavljena je velika hrvatska zastava. Iako su prije nekoliko dana imali problema s ozvučenjem, to više nije slučaj pa sada cijelom Pjacom odzvanja ‘Nima Splita do Splita’, piše Slobodna Dalmacija

Na slici: Prosvjednici na Markovom trgu

Foto: Facebook Vice Batarelo