Iznenadna ljubav Glavaša i Milanovića: I Čačić komentirao neobičan potez osnivača HDZ-a

Iznenadna ljubav Glavaša i Milanovića: I Čačić komentirao neobičan potez osnivača HDZ-a

Nakon što je čelnik Reformista Radimir Čačić predao u ponedjeljak šefu stožera predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića 7.554 potpisa koje je prikupila njegova stranka, stožer je odlučio da potpise više neće skupljati jer je višestruko prebačeno potrebnih 10.000, a najavili su i kako ih već sutra predaju DIP-u.

 Čačić je kazao da su planirali prikupiti 20 tisuća potpisa potpore Milanoviću, SDP-ovu kandidatu kojeg podupire 13 stranaka, ali da je za manji broj potpisa „kriv“ šef stožera Orsat Miljenić koji je odlučio da će se umjesto 12 zakonom predviđenih dana potpisi skupljati dva i pol dana.

Već polovinom prvog dana prikupljanja potpisa iz Milanovićeva stožera je objavljeno da je prikupljen potreban broj potpisa.

Čačić smatra da Milanoviću neće štetiti potpora Branimira Glavaša jer svatko ima pravo glasati i za Reformiste i za Milanovića i, ističe, to nitko nikome ne može zabraniti.

Podsjetimo, Zoran Milanović se  odrekao Glavaševe potpore   istaknuvši da on nije njegovo društvo. Još uvijek nije jasno zašto se jedan od osnivača HDZ-a odlučio na ovako ekstravagantan politički potez.

Foto: Mario Strmotić/Hina