Misteriozna smrt pročelnika: Gradonačelnik Ivica Kirin napokon stao pred novinare

Misteriozna smrt pročelnika: Gradonačelnik Ivica Kirin napokon stao pred novinare

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin napokon je novinarima odgovorio na pitanja oko nestanka gotovo 17 milijuna kuna iz gradske blagajne.

Bivši ministar unutarnjih poslova i trenutačni gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin rekao je kako nisu primjetili da nestaje novac iz gradskog proračuna Virovitice te da im je to banka javila.

“Trenutno se rade procjene naših stručnjaka. Čekamo izvod iz banke da možemo utvrditi, dali smo zahtjev, dok se to ne utvrdi o konačnoj šteti ne možemo govoriti, saznat ćete u određeno vrijeme kada dođemo do konkretnih informacija.

Ono što je najvažnije, meni i svim mojim suradnicima, prijateljima je stalo da se istina istraži do kraja i pozivam institucije da istraže gdje je novac otišao”, rekao je.

Na pitanje kako je moguće da to nitko nije primijetio kaže da će se sve saznati na vrijeme i da on nije financijaš.

Nije htio komentirati jesu li bile neprimjerene njegove izjave o tome da je bivši pročelnik bio ovisnik o kocki i pozvao novinare da sami istraže.

“Moja politička odgovornost je da vratim taj novac u proračun, a kako, saznat ćete na vrijeme. Uvijek postoji odgovornost onoga tko je na čelu politike”, rekao je.

Nije htio komentirati je li mu bivši pročelnik priznao pronevjeru.

Podsjetimo, tragična smrt gradskog pročelnika otvorila je pitanje misterioznog nestanka novca iz virovitičke gradske blagajne.

– Zatražit ćemo ostavku gradonačelnika Ivice Kirina, jer to što se desilo vezano uz takozvani slučaj ‘Palm’ je van svake logike i zdrave pameti – kazao nam je Siniša Prpić, gradski vijećnik, član Hrvatske stranke pravne države.

Dodaje da je afera s nestankom novca iz gradske blagajne (neslužbeno je riječ o čak 17 milijuna kuna) i smrti pročelnika Siniše Palma golema ljaga za Viroviticu.

Smatra da je gradonačelnik Ivica Kirin, koji je pokojnog pročelnika kazneno prijavio za malverzacije, a nakon smrti u priopćenju i prozvao zbog nestanka novca, morao već odstupiti s mjesta gradonačelnika, pišu 24sata.

Foto:N1