Odvjetnik Miljević nakon vikenda s Mamićem: Neće biti izručen! Volio bih da neki podaci izađu u javnost

Odvjetnik Miljević nakon vikenda s Mamićem: Neće biti izručen! Volio bih da neki podaci izađu u javnost

Odvjetnik Zdravka Mamića uvjeren je da njegov klijent Zdravko Mamić neće biti izurčen Hrvatskoj, prenosi N1. Ističe da je on u Međugorju i dostupan tijelima BiH te da očekuje kako će ga uskoro pozvati. Smatra da je u slučaju njegova klijenta počinjeno nekoliko ozbiljnih pravnih grešaka.

“Ja se sa Zdravkom Mamićem čujem vrlo često, nisam se samo čuo od petka nego sam cijelu subotu poslijepodne,  noć sa subote na nedjelju i jučerašnje jutro proveo sa Zdravkom Mamićem i rezultat toga ste vidjeli u njegovom priopćenju.

Sve vrste državnih tijela BiH mogu doći do njega što su i činili”, rekao je njegov odvjetnik Veljko Miljević.

Očekuje da već ovog tjedna Mamić bude pozvan u nadležna tijela BiH povodom hrvatskog zahtjeva za izručenjem i drugog istražnog zatvora.

“Nikoga nije zabolila činjenica da je Mamić prva osoba u Hrvatskoj za koju je određen drugi istražni zatvor. Vjerojatno je on najveći kriminalac u Hrvatskoj pa je zbog njega trebala promijeniti 28-godišnja procesna pretpostavka da se ne može odrediti drugi istražni zatvor dok postoji prvi”, rekao je ironično Miljević i dodao da drugi istražni zatvor nije ni pravomoćan.

“Neće biti izručen Hrvatskoj”, uvjeren je Miljević. “Dok se ne riješi pitanje žalbe ne možete potvrditi optužnicu”, komentirao je drugu optužnicu protiv Mamića.

“Neće biti izručen Zdravko Mamić, pogotovo ne na ovakav način, a neki su ga nastojali navući na grebene s konferencijom za medije koja bi mu štetila, ali ja sam uspio učvrstiti odluku da ne ide s time van iako bih volio da neki podatci izađu van”, zaključio je Miljević.

 

Foto: mario Strmotić/Hina