Počela uhićenja zbog tragedije u Hidroelektrani Plat: Iza rešetka završilo osam osoba, uhićen i član Uprave

Počela uhićenja zbog tragedije u Hidroelektrani Plat: Iza rešetka završilo osam osoba, uhićen i član Uprave

Policijski službenici priveli su danas više osoba, djelatnika HEP-a, u sklopu kriminalističkog istraživanja vezanog za tragičnu nesreću u Hidroelektrani Dubrovnik koja se dogodila 10. siječnja ove godine, a u kojoj su živote izgubili trojica radnika, Mato Maškarić, Ivica Zvrk i Davor Pozniak.

Iz MUP-a RH službeno su nam potvrdili da je kriminalističko istraživanje vezano za spomenuti tragični događaj u završnoj fazi te da u njemu sudjeluju tri policijske uprave, Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska i Zagrebačka, piše Jutarnji list.

Više osoba, navode u MUP-u, uhićeno je tijekom jutra i svi osumnjičeni nalaze se u službenim prostorijama policije, gdje je u tijeku njihovo ispitivanje. Zbog interesa istrage iz MUP-a nisu mogli iznositi više detalja u ovoj fazi postupanja.

Prema prvim informacijama, policijskim postupanjem obuhvaćeno je osam osoba, od zaposlenika HE Dubrovnik do onih na upravljačkim pozicijama u HEP-u. Iz neslužbenih izvora doznajemo da je među uhićenim osobama i aktualni član uprave HEP-a Nikola Rukavina koji je do prije dvije godine bio direktor u HEP Proizvodnji.

Foto: Baldo Marunica/Hina