Mučna ispovijest Škarine žrtve: Što sam se više opirala, on je bio agresivniji

Mučna ispovijest Škarine žrtve: Što sam se više opirala, on je bio agresivniji

U četvrtak je u emisiji Nove TV ‘Provjereno’ objavljena potresna ispovijest žene koja je bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a, olimpijskog boksača i šefa AK Siget Damira Škaru prijavila za silovanje na radnom mjestu.

Žena je prije mjesec dana uplakana, uplašena, posramljena nazvala reportera emisije Provjereno Ivana Čorkala. Rekla mu je da je silovana na radnom mjestu, Autoklubu Siget, a silovao ju je šef Damir Škaro. Samo nekoliko sati nakon što je prijavila silovanje Škaro joj je poslao prijeteću poruku. Uhićen je 25. dan nakon prijave.

Točno tri tjedna od prijave policiji, ekipa Provjerenog ponovno je razgovarala s žrtvom.

Za nju to je bila radna subota, kao i svaka do tada. U najvećem hrvatskom autoklubu zaposlila se prije dva mjeseca. Na njegovom je čelu boksač, osvajač olimpijske bronce, bivši HDZ-ov saborski zastupnik.

Sjedila je preko puta njega. Kada su završili, ustala je i krenula prema izlazu.

”On je mene doslovno napao s leđa. Primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak”, govori.

”Obje mi je ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč. Lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnut. Molila sam ga da prestane”, rekla je.

”Onda mi je rekao da nemam ja što govorit da prekine. ‘Ja ću raditi što ja hoću. Budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te’. Ja sam se pokušala izvući. Međutim, zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće.

Najgore od svega je što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane… Što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje”, ispričala je kroz suze.

Što se više odupirala, to je bio agresivniji, kazala je žena čiju ispovijest možete pogledati u Provjerenom.

Podsjetimo, jučer je sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je u četvrtak jednomjesečni istražni zatvor bivšem saborskom zastupniku HDZ-a, brončanom olimpijcu i aktualnom predsjedniku Autokluba Siget Damiru Škari zbog optužbi za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice tog autokluba.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina