Napad u Vukovaru: Pripadnik Grobara pretukao dječaka zbog hrvatskih kockica

Napad u Vukovaru: Pripadnik Grobara pretukao dječaka zbog hrvatskih kockica

U Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj dovršili su u četvrtak kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja u vezi sa zločinom iz mržnje, a zbog čega mu je, sudskim rješenjem, određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. “Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 30-godišnjak 1. lipnja oko 7.30 sati u pekarnici na Vijencu kneza Branimira u Vukovaru, izazvan obilježjem na zaštitnoj maski koju je nosio na licu, fizički napao maloljetnika uslijed čega je lakše ozlijeđen”, naveli su iz policije, javlja Glas Slavonije.

Prema službenim podacima, napadnut je 14-godišnji dječak kojem je napadač zadao “dva udarca rukom u glavu i nogom u tijelo”. Maloljetnik je nakon napada zatražio liječničku pomoć u vukovarskoj Nacionalnoj memorijalnoj bolnici, a utvrđene su mu lakše ozljede. “U prostorije policije priveden je 30-godišnjak koji se dovodi u vezu s navedenim događajem te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje”, naveli su iz policije nakon nemilog incidenta.

Neslužbeno, između privedenog muškarca i 14-godišnjeg dječaka prvo je izbio verbalni sukob, a potom je došlo i do fizičkog napada, no motiv tog izgreda u Vukovaru isprva nije bio poznat. Ubrzo se, međutim, u Vukovaru pričalo kako je navodno povod bila zaštitna maska koju je dječak nosio, a na kojoj su bila hrvatska državna obilježja. Prema informacijama, uhićeni 30-godišnjak od ranije je poznat policiji i navodno je pripadnik navijačke skupine “Grobari” beogradskog Partizana.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina