NESLUŽBENO: Zašto je ubojica Tomislava Sablje morao napustiti Remetinec

NESLUŽBENO: Zašto je ubojica Tomislava Sablje morao napustiti Remetinec

Kristijan Knego (37), voditelj redarske službe Bilić-Erić u klubu Ritz, koji je prošloga vikenda pištoljem ubio Tomislava Sablju, premješten je iz Remetinca u zatvor u Gospiću nakon što je u zatvoru navodno zaprimio ozbiljne prijetnje.

Premda detalji nisu poznati, prema neslužbenim informacijama, Knegi je prijetnje viknuo drugi pritvorenik u Remetincu, ili pak više njih, kroz prozor, nakon čega su u Upravi za zatvorski sustav zaključili da je “bolje spriječiti nego liječiti” te su Knegu odlučili premjestiti u drugi zatvor.

– Mogu potvrditi da je na temelju procjene Uprave za zatvorski sustav moj branjenik premješten u drugu ustrojstvenu jedinicu. Mi smo klijenta posjetili, on se osjeća puno bolje nego prije tjedan. Također smo izvršili uvid u spis i uložili žalbu protiv rješenja suca istrage o određivanju istražnog zatvora – rekla je za RTL Knegina odvjetnica Ivana Špehar Janković.

Tomislav Sabljo, inače optuženik u USKOK-ovom predmetu “Tebra”, ubijen je u zagrebačkom klubu Ritz nakon svađe i naguravanja s redarima i gostima kluba. Za njegovo ubojstvo osumnjičen je Knego koji je u Sablju ispalio više hitaca nakon što se Sabljo dočepao svojeg revolvera, koji su mu najprije oduzeli njegovi prijatelji kako bi ga smirili, a onda mu ga, nakon Sabljina inzistiranja, vratili, javlja Jutarnji list.

oliko je vidljivo sa snimke nadzorne kamere, u iznimno kratkom vremenu nakon što je Sabljo dobio pištolj, Knego je u njega počeo pucati, a neki od hitaca, kako se čini sa snimke, u Sablju su ispaljeni i nakon što je već pao na pod te su ga pogodili u leđa.

Knego, pak, za razliku od Doriana Mrakovića, suspendiranoga policajca koji je redario u Ritzu, optuženog da je Knegi donio pištolj, nije iznosio obranu te je, prema riječima njegovoga odvjetnika, nakon ubojstva bio u lošem psihičkom stanju. Trenutačno su i Knego i Mraković pritvoreni, a protiv njih je pokrenuta istraga u kojoj će trebati ispitati minimalno 30-ak svjedoka, uglavnom osoba koje su se te večeri zatekle u Ritzu.

Foto: Screenshot/RTL