Nikica Gabrić tvrdi: Koronavirus je pobjegao iz laboratorija, a ratovi se više neće voditi mitraljezima

Nikica Gabrić tvrdi: Koronavirus je pobjegao iz laboratorija, a ratovi se više neće voditi mitraljezima

„Epidemiološke mjere u Hrvatskoj su nevjerodostojne i prilagođene političkim pritiscima“, tvrdi za Jutarnji list ravnatelj i vlasnik Klinike Svjetlost prof. dr. sc. Nikica Gabrić. Naglašava kako Vlada politički “surađuje s crkvom” jer su mise dozvoljene, kao što se i boje zamoliti ljude da 18. studenog ne dolaze u Vukovar.

Tvrdi kako se Vlada boji zamjeriti javnosti jer nema dovoljnu političku snagu. Dodaje i Kako Hrvatska ima 1100 respiratora koji će, izgleda, vrlo brzo biti “zauzeti”, stoga mjere moraju vrijediti za sve, apelirajući na odaju počasti u Vukovaru i na mise. Smatra da je hrvatski zdravstveni sustav vrlo solidan. Gabrić, ipak, smatra da liječnici iz Hrvatske odlaze dobrim dijelom zato što su im plaće opterećene punom većim porezima nego u većini drugih zemalja.

Kada je govorio o cjepivu, rekao je kako je relativno pouzdan (90 posto), ali se ne zna koliko traje imunitet onoga koji ga primi. “Moguće je da laboratoriji imaju neke supstance koje ispituju i kojima se postiže brzo izlječenje“, govori Gabrić i dodaje da bi se on osobno  cijepio protiv korone jer vjeruje  u znanost. Rekao je i kako vjeruje da je virus pobjegao iz laboratorija, te kako se ratovi više neće voditi mitraljezima, već da će postojati samo biološki ratovi. “Nitko ne voli jaku EU”, dodaje Gabrić uz mišljene kako bismo si trebali biti dobri s Europom i Amerikom.

Foto: Hina