Novinar Indexa o cenzuri na javnoj televiziji: HRT je okupiran, postao je sluga vladajuće većine

Novinar Indexa o cenzuri na javnoj televiziji: HRT je okupiran, postao je sluga vladajuće većine

Novinar Indexa Ilko Ćimić smatra da  je Hrvatska radio televizija  okupirana  i da se na njoj sustavno guše novinarske slobode.

“HRT je okupiran. Bojkot je jedan od prvih koraka prema oslobođenju javnog servisa, dok će povlačenje sudskih tužbi, nadam se, biti jedna od prvih dobivenih bitaka novinarstva protiv agresora na slobodu izgovorene javne riječi i kritičkog novinarstva, izjavio je  Ilko Ćimić za  Novosti dodajući da  je HRT  umjesto  javnog servisa postao ne samo politički servis vladajuće većine, nego i servis koji služi za čišćenje i lakiranje svih onih koji služe toj većini. Na udaru su tako svi oni koji novinarstvo i javni interes vide drugačije od onog koji sa susramljem gledamo u većini informativnih emisija HRT-a.

Podržao je novinarski prosvjed pod nazivom “Novinarstvo ne damo!” koji se treba održati 2. ožujka.

“Jedna od funkcija istraživačkog i kritičkog novinarstva jest predočavanje situacije koliko je Hrvatska duboko u raljama korupcije i u rukama privilegirane političke kaste. Važno je zato znati zašto smo na udaru. Važno je ukazati na taj združeni pothvat na slobodu novinarstva. Kao i da se, protiv ovakvog podmuklog i moćnog neprijatelja, treba boriti zajedno”, rekao je Ćimić.

Foto: Daniel Kasap/Hina