OBRAT U SLUČAJU “UŽIČKO KOLO”: Načelnica poništila svoju drakonsku odluku

OBRAT U SLUČAJU “UŽIČKO KOLO”: Načelnica poništila  svoju drakonsku odluku

Slučaj s policijske škole na kojoj kadeti plešu užičko kolo završila je karijeru jedne mlade policajkinje. Ili se tako činilo. Mjera je ipak poništena nakon uložene žalbe.

Podsjetimo, snimka kadeta koji plešu užičko kolo uzrujala je u tolikoj mjeri instituciju Policijske škole “Josip Jović” da je djevojka koja je to snimila izbačena iz iste, a protiv službenika koji su ih trebali nadzirati biti će pokrenut disciplinski postupak, jalja RTL.

Načelnica Akademije poništila je pedagošku mjeru kojom je djevojka bila isključena iz škole. 

“…poništava se pedagoška mjera isključenja iz policijske škole Klasa: 602-01/21-07/1. Urbroj 511-01-122-21-52, koju je dana 16. sprnja 2021. godine, izrekla voditeljica Policijske škole “Josip Jović” te se u skladu s člankom 117. stavkom 2. predmet dostavlja na ponovno rješavanje prvostupanjskom tijelu”, stoji u rješenju Ravnateljstva Policijske akademije.

Kako stoji u rješenju – mjera je poništena zbog bitne povrede odredaba postupka koji se sada vraća na ponovno odlučivanje.

Mlada kadetkinja u žalbi je, između ostalog, istaknula kako nije znala da “se radi o Užičkom kolu i da nije imala namjeru povrijediti ničiji ugled niti čast, kao i da objava materijala i interes javnosti ne znači povredu ugleda MUP-a”.

Foto: Hina