OČEKIVANO: U najskupljem stanu na račun države živi predsjednik HNS-a. Bilo bi zanimljivo vidjeti od koga je iznajmio stan

OČEKIVANO: U najskupljem stanu na račun države živi predsjednik HNS-a. Bilo bi zanimljivo vidjeti od koga je iznajmio stan

Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a i državni tajnik u Ministarstvu financija, od svih 10 državnih dužnosnika kojima ministarstva plaćaju najam privatnih stanova s obitelji živi u najvećem i najskupljem stanu u Zagrebu.

Čuraj je 27. listopada 2020. unajmio četverosobni stan od 112.55 četvornih metara na Črnomercu, koji mjesečno plaća 9103 kune, ili 1213 eura, s time da mu ministarstvo plaća najam 90 kvadrata, na koliko ima pravo prema Uredbi, a ostatak plaća sam.

Država, dakle, plaća 6754 kune mjesečno, piše Jutarnji list. Ostatak od 2350 kuna plaća sam.

Iz ministarstva kažu da Državne nekretnine nisu imale adekvatan stan za njegove potrebe pa se priskočilo ovom rješenju.

Čuraj kaže da vlasnici nisu za to da im se objave imena. “Tražio sam četverosobni stan jer imam muško i žensko dijete, no Državne nekretnine nisu imale takav stan, pa smo tražili privatni najam”, pojašnjava Čuraj.

Kaže da se radi o cijeni sukladnoj tržišnim uvjetima.

Kao državni tajnik ima plaću od 16.400 kuna. U njegovu i vlasništvu supruge je stan u Osijeku od 120 četvornih metara, koji su kupili od plaće i kreditom. Vrijednost stana nešto je veća od milijun kuna. Ima i trećinu suvlasništva nad stanom u Osijeku od 55 kvadrata, koji je naslijedio.

Vozi Škodu Superb iz 2009., a žena Mercedes B klase iz 2014.

Foto: Hina