Peđa Grbin sada govori protiv govora mržnja, a prije dva dana je upravo on potpuno dehumanizirao Ivana Pernara

Peđa Grbin sada govori protiv govora mržnja, a prije dva dana je upravo on potpuno dehumanizirao Ivana Pernara

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je kako je slučaj Zambija pokazao da mržnja živi među dijelom hrvatskih građana i saborskih zastupnika, ali i da smo iz tog slučaja naučili kako procedure posvajanja djece, pogotovo u zemljama koje nisu potpisnice Haške konvencije, ne funkcioniraju.

“Ta mržnja živi među dijelom hrvatskih građana, ali i u dijelu saborskih zastupnika, ona je u proteklih šest mjeseci proključala i ne služi na čast Hrvatskoj”, ustvrdio je u subotu, nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a, Peđa Grbin.

Istaknuo je da se u zakonodavnom dijelu kod međunarodnog posvajanja djece trebaju poboljšati procedure, posebice ako se posvajanja djece događaju iz zemalja koje nisu potpisnice Haške konvencije.

Također, naglasio je i važnost građanskog odgoja u školama kako bi se djecu naučilo da je svaki čovjek jednak, jednako vrijedan i mora imati ista prava.

“Očito je da u Hrvatskoj još uvijek ima onih koji misle da bi boja puti, da li je netko svjetliji ili tamniji, trebala determinirati to kakav je on čovjek”, poručio je.

Dok Grbin osuđuje govor mržnje drugih, on sam riga toksičnu vatru prema Ivanu Pernaru. Jedno je neslaganje s postupcima Ivana Pernara, a nešto sasvim drugo njegovo potpuno dehumaniziranje. A upravo je on Pernara prozvao monstumom. Peđa Grbin (SDP) je prije dva dana kazao je novinarima da bi ga vjerojatno morali cenzurirati kada bi izgovorio što misli o tome, naglasivši da “to nije čovjek, to je monstrum”.

Sličnu izjavu je dala i Sandra Benčić kada je komentirala svjedočenje Ivana Pernara protiv hrvatskih posvojitelja na sudu u Zambiji, rekavši da “u hrvatskom jeziku ne postoji riječ za to”. “Nismo imali prilike susretati se s takvim namjernim, ciljanim zlom”, istaknula je.

Foto: Hina