Pedijatrica iz pakla: Desetogodišnja curica nije dobila infuziju, a doktorica psovala i galamila na medicinsku sestru i malu pacijenticu

Pedijatrica iz pakla: Desetogodišnja curica nije dobila infuziju, a doktorica psovala i galamila na medicinsku sestru i malu pacijenticu

Hrvatski zdravstveni sustav nikako da doživi svoju opjevanu renesansu. Dugo najavljivane reforme resornog ministra Vilija Beroša nisu vidljive ni golim okom, ni povećalom, a bome ni mikroskopom. Naprotiv, građani iz dana u dan svjedoče situacijama koje bi posramile brojne turske sapunice.

Da stanje u zdravstvu nije bajno i da su prisutni brojni propusti, na svojoj je koži osjetila Nina Kralj, majka desetogodišnje djevojčice koja je na odjelu pedijatrije u Koprivnici doživjela pakao. Pakao nalik onom Danteovom. Neugodno iskustvo podijelila je na društvenim mrežama.

“Moje dijete, moja curica od 10 godina, u izuzetno iscrpljujućem stanju nakon dva dana mučnine kleći i zapomaže. Iscrpljena, jer je u dva dana popila par žlica vode, temperatura svaki dan. Djetetu je bila potrebna infuzija”, opisala je u svojoj objavi Kralj.
Nakon što su dobili uputnicu za odjel pedijatrije za njih je, kaže, počeo pakao. Iako majka to nije znala, djevojčica je bila pozitivna na koronavirus, javlja Dnevnik.hr.

“Zaprimila nas je doktorica D.M. Kada su napravili test i vidjeli da je malena pozitivna, počelo je podmuklo vrijeđanje uz pitanje kako je moguće da smo došli do četvrtog kata. Rekla je i kako nam tu nije mjesto, već negdje drugdje”, prisjetila se Kralj.

“To jadno dijete sjedi na krevetu i gleda me sa očima punim suza, iscrpljena”, prisjetila se majka prizora kakav bi i kamen rasplakao.

U nastavku drame, medicinska sestra je, prema riječima majke, htjela odvesti dijete u sanitarni čvor kako bi uzela mokraću te joj nakon toga izvadila krv. No, povišenim tonom na to je sve reagirala pedijatrica. “Ne može, neka mokri tu. Snađi se”, poručila je pedijatrica zaprepaštenoj medicinskoj sestri.

Medicinska sestra naposlijetku je ipak primila djevojčicu za rame i odvela je na zahod. “Stojim tu i ne vjerujem što rade od djeteta”, napisala je na Facebooku uplašena majka djevojčice.

“Kada je čula da je medicinska sestra otišla iz zahoda s djetetom u drugu ambulantu kako bi joj izvadila krv, ustala je bijesno i lupila vratima”, prisjetila se Kralj.

Nakon toga, navodno je uslijedila prepirka u susjednoj ambulanti između medicinske sestre i pedijatrice. Sestra je, prema riječima Nine Kralj, upozorila pedijatricu da je nadležni doktor rekao da se krv vadi u toj ambulanti.

“K*c me boli, je mi se, ne možeš tu”, odbrusila je navodno D.M. medicinskoj sestri, stoji u objavi Nine Kralj.
Cijela je situacija uplašila i desetogodišnju djevojčicu koja zbog straha u tu instituciju više ne želi ići.

“Dijete je trebalo dobiti i lijek. Prije no što smo protjerani sa odjela, sestra je donijela tabletu u čaši koja je bila toliko zmazana i stara od prljavštine da nije ni pseća toliko prljava”, prisjetila se majka djevojčice u objavi.

Prema riječima majke, medicinska sestra htjela je dijete smjestiti u neku od prostorija na što je pedijatrica uzvikala da trebaju izaći van iz bolnice.

“Dok smo čekali u autu, pa sjedili ispred bolnice na klupi, dehidrirano dijete nije dobilo svoju infuziju jer je pozitivno na koronu, jer su se prema njoj ponijeli kao prema prljavom smeću. Vlažila sam joj usne vodom vani na klupici ispred bolnice, mackala maramicom dok je glavica od iscrpljenosti klonula”, poručila je.

Dodala je kako su nalaze dobili “kao psi” ispred stražnjeg ulaza bolnice nakon jednog sata.

“Dijete je prošlo pakao. Rehidriram je kod kuće. Ne može jesti, žlica po žlica vode. Infuzija bi joj pomogla, ali u parku na klupi i u autu nije mogla primiti”, poručila je Kralj.

Oštre je riječi uputila pedijatrici. “Sramite se. Nemate ni srca ni savjesti”, poručila je majka djevojčice.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina