Pedofil vodio Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije: Marin Miletić osudio zločin

Pedofil vodio Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije: Marin Miletić osudio zločin

U Rijeci je prije dva dana zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i zadovoljavanja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina uhićen 24-godišnji muškarac.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci javlja da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 24-godišnjak počinio kaznena djela na štetu 13-godišnje djevojčice i to od prosinca 2020. do lipnja 2021. godine na području jedne općine u Primorsko-goranskoj županiji.

Index doznaje da je riječ o mladiću koji je bio predsjednik Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, iste organizacije koju je Mostov zastupnik Marin Miletić vodio prije odlaska u politiku.

Situaciju je komentirao i Miletić na svom profilu na Facebooku.

“Užas i gnjusobu pedofila treba najstrože sankcionirati‼️U teškom šoku sam nakon pročitane vijesti o pedofilu unutar katoličkih skauta. Posebno boli da je takav naslijedio lokalno vođenje katoličkih skauta Riječke nadbiskupije nakon što sam ja prije godinu i pol dana izašao iz organizacije. Najoštrije osuđujem ovog i svakog drugog pedofila gdje god on bio i čime god se on bavio. Zločin pedofilije je najodvratniji i najgnjusniji čin koji odrastao čovjek može učiniti prema djeci.I ova odvratnost pokazuje da nam je nužan antipedofilski zakon koji je najavio moj kolega Nikola Grmoja. Za pedofile i one koji na bilo koji način brane ili promiču pedofiliju NEMA mjesta na slobodi u hrvatskom društvu. Očekujem od institucija da će pravedno kazniti dotičnog pedofila koji je ovime izdao sve temelje katoličkih skauta, crkve i zdravog razuma.Pozivam sve koji na bilo koji način dobiju bilo kakve informacije o bilo kojem pedofilu – neka odmah istog prijave policiji”, napisao je Miletić.

Priopćenje DORH-a

“Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je prije dva dana, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina iz članka 158. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i zadovoljenja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina iz članka 160. stavak 1. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog osumnjičenika te je protiv njega donijelo rješenje o provođenju istrage. (11. 8. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 24-godišnjak počinio navedena kaznena djela na štetu djevojčice (2008.) od prosinca 2020. do lipnja 2021. godine na području jedne općine u Primorsko-goranskoj županiji.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku)”, navodi se u priopćenju.