PERSPEKTIVAN KADAR: Dvojica “mladića” koji drmaju “svetim klubom” Dinamom. Jedan ima 84, a drugi 86 godina

PERSPEKTIVAN KADAR: Dvojica “mladića” koji drmaju “svetim klubom” Dinamom. Jedan ima 84, a drugi 86 godina

Dinamo je nakon pola godine dobio izvršni i nadzorni odbor. Struja Zdravka Mamića nije se pojavila na skupštini, ali postignut je kvorum s 43 člana pa su mogli pristupiti dnevnom redu i donositi odluke. No, daleko je to od završetka borbe za vlast u Dinamu. U ožujku sljedeće godine bira se nova skupština pa samim time i novi izvršni te nadzorni odbor.

– Mislim da nisu gotove podjele u Dinamu, trebat će još vremena da se to primiri jer ne možete sve ove ljude koji su ostali na drugoj strani proglasiti da ne vole Dinamo i da ne žele Dinamu dobro, jedan dio želi dobro, ali trebalo je učiniti odmak od bivše politike – rekao je za N1 Franjo Gregurić, bivši hrvatski premijer koji je tu dužnost obnašao od 1991. do 1992. godine, ali koji je i sada jako utjecajan iako nema formalnu funkciju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Mirjana Hrga komentirala situaciju u Zagrebu i Dinamu: Ne bih se iznenadila da jedan dan osvanu grafiti: “Ustani Bandiću” – “Vrati se Mamiću

Je li ovo konačan kraj Zdravka Mamića?

– Bit ću iskren – koliko je Mamić napravio štete, uglavnom sebi svojom glupošću, radom, ponašanjem, on je imao odličan nos kad se radilo o izboru i prodaji igrača, to nitko nije kvalitetnije radio od njega i bojim da će se teško naći netko tko tako to radi – dodao je Gregurić.

Naslici: Supruga Mirka Barišića, Mirko Barišić i Franjo Gregurić

Za N1 se oglasio i Damir Zorić, jedan od pripadnika struje Zdravka Mamića koji nije došao na skupštinu. On smatra da ona nije legitimna jer nisu imali kvorum. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Javila se i prva supruga posrnulog rukometaša Denisa Buntića: Radim ovo u svrhu zaštite naše maloljetne djece

– Moram po tko zna koji puta ponoviti: 1. Čl. 24 Statuta Dinama propisuje da Skupština ima 80 članova. To znači da je kvorum 41 član skupštine tj. skupština odlučuje pravovaljano ako je nazočna nadpolovična većina članova skupštine. Ta je pravna činjenica potvrđena i Rješenjem Gradskog ureda za opću upravu o pokušaju održavanja skupštine u ožujku ove godine. 2. Čl. 25. Statuta propisuje da na početku svake redovite sjednice Skupština verificira članove Skupštine iz reda povjerenika. Dakle, da bi povjerenici bili verificirani najprije mora postojati skupština koja može pravovaljano odlučivati, dakle 41 član skupštine mogao je verificirati i u skupštinu prihvatiti 7 povjerenika. To se nije dogodilo jer se skupštini odazvalo 36 zastupnika pa oni onda nisu mogli pravovaljano odlučivati tj. nisu mogli donijeti odluku da verificiraju tj. u skupštinu prihvaćaju još 7 članova iz reda povjerenika – rekao je Zorić. 

Dinamo očito ima svijetlu budućnost kada su u njemu najutjecajniji ljudi Franjo Gregurić, koji ima 84 godine, i predsjednik Dinama Mirko Barišić koji ima samo 86 godina.

Na slici: Franji Gregurić, Zvonko Sesar i Mirko Barišić