Peternel: Možemo nepromišljenom odlukom i ukidanjem mjere “roditelj-odgajatelj” pokazao da nisu dorasli zadatku

Peternel: Možemo nepromišljenom odlukom i ukidanjem mjere “roditelj-odgajatelj” pokazao da nisu dorasli zadatku

Domovinski pokret pozdravlja odluku Visokog upravnog suda o poništenju  Odluke o ukidanju mjere ‘roditelj-odgojitelj’ sve do ocjene njene zakonitosti. Podsjećamo kako je Domovinski pokret još u kampanji za lokalne izbore najavljivao kako će vlast težiti ukidanju te mjere čisto iz ideoloških razloga, priopćili su iz Domovinskog pokreta.

U priopćenju se također navodi kako su zastupnici Domovinskog pokreta u Gradskoj skupštini više puta ukazivali na činjenicu da je retroaktivno ukidanje mjere zakonski vrlo sporno, neuobičajeno  i nemoralno te da aktualna gradska vlast, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, mora biti spremna  snositi političke posljedice ako njihova odluka padne na sudu.

-Smatramo kako su djeca ključna za budućnost i opstanak svakog mjesta, sela, grada, a u ovom slučaju Grad Zagreb koji svojim nepromišljenim odlukama ugrožava opstanak djece i obitelji, gubi svoj suverenitet i postaje ovisan i o radnoj snazi i o daljnjem napretku u bilo kojem smislu. Ova odluka Visokog upravnog suda tek je prvi korak koji nam daje nadu u postojanje neovisne i nepristrane pravne države. Zaključno, po svemu sudeći ‘MOŽEMO’ zaključiti kako ova vlast nije kadra znanjem i intelektualnom kapacitiranošću voditi grad poput Grada Zagreba, stoji u priopćenju koje potpisuje Igor Peternel, predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Grada Zagreba.

Foto: Hina