Plenković žestoko napao “alternativce”: Brkić je bio za koaliciju s HNS-om, a Kovač za Istanbulsku konvenciju

Plenković žestoko napao “alternativce”:  Brkić je bio za koaliciju s HNS-om, a Kovač za Istanbulsku konvenciju

Andrej Plenković se osvrnuo  na kritike potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića koji je jučer dao podršku Miri Kovaču i najavio svoju kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a. – Čuo sam nekoliko poruka koje je dao jučer. Dobro je da svi akteri u HDZ-u razotkriju svoja stajališta i svoje stavove. Ljudi koji sjede na sastancima posljednje tri godine kad ja pitam ima li itko išta protiv – šute. Mislim da to nije vjerodostojno i mislim da to ne stoji, javlja Večernji list.

Upitan je li istina da radi kult ličnosti u stranci, predsjednik HDZ-a naveo je kako je to i njemu novost. – Mislim da će ovaj tim biti pobjednički tim. A tko će biti na kojim pozicijama nakon izbora, to ćemo vidjeti – Ono što je nama cilj je da prođemo u što demokratskijem duhu kroz izbore, a onda idemo na parlamentarne izbore. Naš koalicijski potencijal će biti velik budući da ćemo mi pobjediti. Brkić je prvi govorio ‘Nemojmo s Mostom, ‘ajmo s HNS-om’. Nek me demantira – kazao je Andrej Plenković.

Optužio je Miru Kovača da je licemjeran jer je upravo on pritiskao Milanovićevu Vladu da implementira Istanbulsku konvenciju.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina