Plenković ne može prežaliti poraz Filipovića i Mihanovića: Krešiću, malo ste svi skupa postali prebahati

Plenković ne može prežaliti poraz  Filipovića i Mihanovića: Krešiću, malo ste svi skupa postali prebahati

Danas se u Zagrebu održao koalicijski sastanak. Premijer Plenković nakon sastanka ponovno je komentirao medije.

“Sve je bilo dobro, koalicija funkcionira normalno”, izjavio je Andrej Plenković nakon sastanka koalicije. “Očekujemo da će predviđeni deficit biti na razini drugi članica EU-a”, rekao je.

Rekao je da su glavni razlog rebalansa proračuna troškovi koronakrize i manjak sredstava za zadravstvo.

“Minus 3,8 posto je naš cilj, sve je to očekivano”, rekao je Plenković, dodajući da će tako predviđeni deficit biti na razini drugih članica EU-a i da će nam omogućiti nastavak puta prema eurozoni.

Komentirao je i svoje jučerašnje izjave o analitičaru Draženu Laliću, kojega je nazvao plaćenikom, javlja N1.

“Što se tiče priopćenja politološkog društva, meni je žao da nisu reagirali kad je Milanović govorio o Puhovskom, to je bilo daleko gore. Ono što sam ja rekao je činjenica, istina. Javnost ne zna, kad gleda te analitičare po televizijama, ne zna tko ima kakav background i za koga agitira. U javnosti nisu svi jednako informirani. Nije u redu da je netko tko je predstavljen kao stručni analitičar, dva dana prije prvog kruga izbora, ima tako teške negativne kvalifikacije o kandidatu HDZ-a, a nekoga drugoga maltene doživljava kao svoga. To nije objektivno i nepristrano i nije ok. Nije to da ja zabranjujem nekome da kaže što misli, ali onda treba reći koja je njegova politička opcija. Da se zna da je on komentator koji agitira za lijeve opcije, javnost mora to znati. A ne da je on kao neutralan, a da gadi kandidata HDZ-a, a hvali nekog drugog. Ja ću se tome usprotiviti”, rekao je Plenković.

“Valjda ja kao političar mogu reći što mislim o tome da netko kao stručnjak ulazi u medijski prostor, a gadi jedne i hvali druge”, dodao je.

Plenković i dalje inzistira da se u kampanji Davora Filipovića gadilo.

“Lalić se referirao o HDZ-ovom kandidatu na najbrutalniji mogući način Izvrijeđao ga je. U svakom slučaju, ja ću govoriti što hoću”, rekao je.

“A što vi mislite da Ivan Radić nije bio moj izbor? Ne znam s kojom ste vi agendom tu došli. Vi ste namjerno stavljali krivo ime našem kandidatu. Kome vi prodajete te priče? Moja priča je sasvim točna i istinita, to je jednostavno tako. Ništa neće promijeniti moj stav i moju želju da to govorim”, rekao je Plenković reporteru RTL-a te dodao:

“Ne znam otkud teza da su Mihanović i Filipović moji kandidati, a Radić nije? Svi kandidati su moji, i oni koji su dobili i oni koji su izgubili. Svi su mediji pratili četiri najveća grada, a imali smo više pod 500 utakmica. Sve se svelo na ankete u četiri najveća grada. Bio je očit napad na kandidate HDZ-a u Zagrebu i Splitu, nema onog tko je budan i trijezan pratio kampanju, a da to nije vidio”.

Komentirajući izborni poraz Radimira Čačića od HDZ-ovog Anđelka Stričaka, Plenković je rekao da ne očekuje zbog toga probleme u koaliciji.

“Ja sam samo vidio da je zahvaljujući medijskog manipulaciji, kad ste skratili moju izjavu, on je odgovarao na nešto što nisam rekao. Kada ja kažem da je Možemo parafrazirao moju poruku iz 2016., kažem da ne znam kakvu onu Hrvatsku to vide, onu koja je osigurala cjepiva i nabavila 25 miilijardi eura za financijski okvir.. kad pustite to, onda ne bi vaš upit Tomaševiću bio da ja kažem da je Možemo protiv Hrvatske. To je medijska manipulacija, mediji nisu svete krave, ja imam dužnost i pravo braniti svoj stav, politiku vlade u konačnici i istinu”, rekao je Plenković.

“Uopće nisam fiksiran na medije. Da jesam, ne bismo pobjeđivali sa 15 županija, 75 posto županija, 45 posto gradova općina, nakon onakvog mandata lani, najuvjerljive pobjede HDZ-a”, rekao je Plenković na pitanje reportera N1 Hrvoja Krešića zašto je fiksiran medijima

“Gospodine Krešić, idete u duboke offside, malo ste svi skupa postali prebahati. Ovo da si vi umišljate da meni možete nastupati profesorski, to vi sebi objesite o čavao”, rekao je Plenković.

Foto: Hina