Plenković nervozno reagirao na Stierove umjerene kritike: Još uvijek ne želi priznati da je pogriješio

Plenković nervozno reagirao na Stierove umjerene kritike: Još uvijek ne želi priznati da je pogriješio

Premijer Plenković komentirao je izjavu Davora Ive Stiera da HDZ nije ostvario svoj cilj na izborima za EP, poruku da se stranka treba okrenuti desnici kao i Stierovu spremnost da radi na ujedinjenju stranke i biračkog tijela.

“Bilo bi dobro da svi koji hoće pomoći to rade u vrijeme trajanja kampanje i izbora, što se tiče njegovih želja da što više ljudi stane iza programa i projekata HDZ-a, to je dobra ideja”, poručio je Plenković, dodavši da je HDZ demokratska stranka u kojoj svatko može govoriti i kandidirati se za predsjednika.

Dodao je da se HDZ po pitanju političke orijentacije nije nigdje odmaknuo te da će pobijediti na parlamentarnim izborima.

Pojasnio je i zašto je tek jučer zatražio izuzeće predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković od odlučivanja o njegovoj ulozi u aferi Hotmail

“Da tražio sam izuzeće s obzirom na informacije koje su javno bile dostupne. Tu smo informaciju dobili sada”, rekao je Plenković. Podsjetimo, izuzeće je zatraženo jer je Novaković bila zaposlena u Hrvatskoj udruzi poslodavaca čiji je član i jedan od financijera bio Ivica Todorić.