Ruža Tomašić u ustaškoj odori recitirala pjesme o Paveliću: Da je taj tekst izišao prije izbora, dobila bih još više glasova

Ruža Tomašić u ustaškoj odori recitirala pjesme o Paveliću: Da je taj tekst izišao prije izbora, dobila bih još više glasova

Da je taj tekst izašao tri tjedna ranije, dobila bih 200.000 glasova na izborima za Europski parlament, prokomentirala je Ruža Tomašić za 24sata tekst Novosti u kojem otkrivaju kako je 1980-ih u ustaškoj uniformi recitirala pjesme o Anti Paveliću.

Tomašić, koja je nedavno na listi Suverenista osvojila jedan mandat na EU izborima, kaže kako je to bilo takvo vrijeme tih godina, ali da danas to nikada ne bi napravila.

– Danas imamo svoju Hrvatsku, suverenu i slobodnu. Tada je to bilo takvo vrijeme. Trebate shvatiti to vrijeme. Živjela sam u Kanadi, moja obitelj je bila u ustašama, a dva strica su mi i ubili. To se tada izvodilo i recitiralo, ali danas to nikada ne bih napravila – dodala je Tomašić za 24sata.

Naslovnica Novosti s Ružom Tomašić u ustaškoj uniformi

Novosti su napisale  kako je Ruža Tomašić od sredine 1970-ih i preseljenja iz Hrvatske, pa sve do sredine 1980-ih, u ustaškoj odori po hrvatskim zavičajnim domovima javno recitirala svoje i tuđe pjesme posvećene Anti Paveliću, ustašama i Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Autorske pjesme, za koje sada kaže da ih je samo potpisivala, objavljivala je u časopisu Nezavisna Država Hrvatska, koji je vodio Srećko Pšeničnik, Pavelićev zet i prvi čovjek ustaške organizacije Hrvatski oslobodilački pokret.