Plenković o Milanoviću: “Bolje da šuti. Uništio je ugled Hrvatske”

Plenković o Milanoviću: “Bolje da šuti. Uništio je ugled Hrvatske”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Bruxellesu je komentirao izjavu bivšeg premijera i predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, prenosi N1.

Na pitanje da komentira poruke Zorana Milanovića, Plenković je kazao: “Netko tko je uspio par dana prije nego što smo ušli u Europsku uniju uništiti ugled u najvažnijoj zemlji članici, bolje mu je da šuti”, poručio je Plenković.

Podsjetimo, Milanović je na Facebooku komentirao odabir kandidata za šefa Europske komisije, kao i potporu koju je premijer Andrej Plenković izrazio Manfredu Weberu.

“”Još uvijek se nadam da Plenković može postati predsjednik Europske komisije. Jedino takav ishod može ublažiti štetu koju hrvatski premijer svojim potpuno privatnim ponašanjem sprema našim interesima u Europskoj uniji. Pokoravanje Hrvatske stajalištima nekakve Pučke stranke neprihvatljivo je. I nepametno u trenutku u kojem Njemačka, koju još uvijek predstavlja Angela Merkel, zastupa suprotno stajalište i podržava, ipak prihvatljivog, Timmermansa za šefa Europske komisije. Plenković i dalje podržava Webera, koji polako sam sebi uskraćuje podršku”, kazao je, između ostalog Milanović u objavi na Facebooku.

Milanoviću je odgovorio i HDZ. “Predsjednik stranke Andrej Plenković štiti nacionalne interese i snažno je pozicionirao Hrvatsku u Europskoj uniji, odgovorio je HDZ u ponedjeljak na svojoj Facebook stranci na objavu predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, kojem ta stranka poručuje kako je smiješno da upravo on, koji se proslavio izglasavanjem sramotnog Lex Perković koji je Hrvatsku i prije ulaska u članstvo EU posvađao s brojnim partnerima, upozorava na navodnu “štetu” koju će Hrvatska trpjeti u EU.

Foto: Dario Grzelj/Hina