Plenković poslao šifriranu poruku Milijanu Brkiću: Želimo znati tko je naručio lažnu SMS korespodenciju

Plenković poslao šifriranu poruku Milijanu Brkiću: Želimo znati  tko je naručio lažnu SMS korespodenciju

Optužnica podignuta protiv Blaža Curića, kuma Milijana Brkića i bivšeg vozača ministra Tomislava Tolušića, u sve nepovoljniji položaj stavlja i samog Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a, kojeg je Plenkovićevo vodstvo stranke zbog afere SMS već prilično marginaliziralo i pasiviziralo.

– I dalje očekujemo da se cijeli slučaj do detalja rasvijetli pa ćemo vidjeti čija je politička i kaznena odgovornost. Želimo znati tko je naručivao izradu lažne SMS korespondencije koja je trebala kompromitirati premijera Plenkovića i bivšu potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić – komentirali su jučer izvori u Vladi bliski premijeru Plenkoviću, piše Večernji list.

Činjenica da je Blaž Curić optužen da je svjestan za koju je namjenu Franji Vargi nabavio brojeve telefona Andreja Plenkovića i Martine Dalić te da je i u njegovu laptopu pronađena lažna SMS korespondencija, zasad neće dovesti do radikalnijih stranačkih poteza prema Brkiću. Premda od početka afere SMS u zraku visi mogućnost Brkićeve abdikacije, ako ne i izbacivanja iz stranke, Plenković se očito u obračun sa stranačkim zamjenikom neće upustiti sve dok ne bude imao konkretne dokaze o njegovoj (ne)umiješanosti u aferu SMS.
Trenutna situacija sa slabim  Brkićem jako odgovara  Andreju Plenkoviću koji planira provesti radikalne promjene u stranci. Poznato je da ne računa na Milijana Brkića i da ga se želi udaljiti iz vrha stranke. Ako Brkić bude pravio probleme, moguće je da se istraga usmjeri i protiv njega.
Foto: Daniel Kasap/Hina