Plenković zaprijetio Milanoviću opozivom: Evo što mu je predsjednik odgovorio

Plenković zaprijetio Milanoviću opozivom: Evo što mu je predsjednik odgovorio

Predsjednik Zoran Milanović ponovno je govorio o tome zašto je Zlata Đurđević njegov izbor za predsjednicu Vrhovnog suda.

-Očekujem od predsjednice Vrhovnog suda da bude stroga. Ukoliko se netko razgalami kao pijanac da pokrene disciplinski postupak i dobro je da bude izvan sustava. Kako je ona jedna metodična osoba, njena karijera mi je dovoljna da budem uvjeren da je dorasla poslu predsjednice Vrhovnog suda – rekao je Milanović koji je nastavio i rekao da je Plenković bez iskustva uspio postati predsjednik Vlade, javljaju 24sata.

– Ako je Plenković bez ikakvog iskustva uspio postati ovako famozan premijer, onda je gospođa Đurđević dorasla poslu za koji se javila – rekao je Milanović i dodao da je njen program ozbiljnije i pismenije nego što je Plenković ikad napisao – rekao je.

– Plenković mulja i sutra će naći neki novi razlog zašto mu smeta – dodao je. 

– Ona je časna, obrazovana osoba koja je sve stekla radom, znanjem, upornošću i baš zato ne valja HDZ-u. HDZ bi se trebao izuzeti jer ta stranka ima predmet pred Vrhovnim sudom – rekao je.

– Ja sam predložio kandidatkinju, vidjet ćemo sve zastupnike. Plenković svaki dan ima novi razlog protiv nje – rekao je Milanović.

– Gospodin Plenković se opet uhvatio nečeg što bi ga moglo koštati daha, a to je opoziv predsjednika. Neka pazi da se njemu to ne dogodi. Albanski predsjednik je biran u parlamentu, a ja sam biran na izborima. To bi valjda gospon pravnik trebao znati – rekao je.

Foto: Hina