Pobuna u HSS-u protiv Kreše Beljaka: Lažirao je službene dokumente

Pobuna u HSS-u protiv Kreše Beljaka: Lažirao je službene dokumente

Nakon debakla na izborima 5. srpnja, šef HSS-a Krešo Beljak raspisao je izbore na skupštini u četvrtak na kojima su on i glavni tajnik Željeko Lenart jedini kandidati. Potpredsjedncia HSS-a i bivša saborska zastupnica Ana-Marija Petin sa skupinom HSS-ovaca tvrdi da je Beljak lažirao sjednicu Glavnog odbora i u Zagrebu su se okupili kako na to upozorili javnost i nadležna tijela.

Petin tvrdi da je Beljak lažirao sjednicu Glavnog odbora stranke. “U Zagrebu se okupilo 14 predsjednika županijskih organizacija kako bi potpisali kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u HSS-u zbog falsificiranje službenih dokumenata, javlja N1.

Sjednica najavljena za četvrtak bit će nelegalna jer krši, kaže, najmanje deset članaka statuta HSS-a.

Kaže da je 46 članova GO HSS-a glasalo protiv predloženih članova za vodstvo stranke – Beljaka i Lenarta. Imaju dokaze da je više od polovice članova glasalo protiv, a Beljak je podatke lažirao. “Ne očekujem reakciju od ovog vodstva stranke. Očekujem da će provesti izbornu skupštinu do kraja. Sve dokaze dat ćemo i Ministarstvu uprave.”

Na konstataciju kako ovo podsjeća i na situaciju s Marijanom Petir, koja je na sudu s vodstvom stranke, upitana strahuje li od iste sudbine i tko će pobjediti u bitci za HSS, Petin kaže da 14 županijskih organizacija nije poslalo svoje kandidate. “Ne bojim se ničega, borila sam se uvijek i borit ću se za HSS…”

“Mi nismo šačica pobunjenika. Mi smo 14 županijskih organizacija iza kojih stoji rad, uspjeh, članstvo HSS-a”, poručila je Petin za N1.

Na slici: Potrpedsjednica HSS-a Ana-Marija Petin sa skupinom nezadovoljnih HSS-ovaca

Foto: Screenshot/N1