Poginuo američki katolički svećenik koji se zaredio nakon posjeta Međugorju: Imao je 62 godine

Poginuo američki katolički svećenik koji se zaredio nakon posjeta Međugorju: Imao je 62 godine

Svećenika iz Louisiane, Marka Bearda, koji je 2. kolovoza poginuo u prometnoj nesreći, pamte po predanosti naviještanja istine koju uči Crkva, kao i po njegovoj nepokolebljivoj odanosti Blaženoj Djevici Mariji, javlja CNA.

Otac Mark Beard bio je župnik Svete Helene u Amite Cityju, Louisiana. Biskup Michael Duca objavio je Beardovu smrt 2. kolovoza ove godine.

Mark Beard je rođen 1961. godine u Baton Rougeu i godinama je radio u obiteljskom poduzeću Beard Engineering and United Industries, prije nego što je osjetio poziv za svećenika nakon posjeta Međugorju 2000. godine. Često je izlazio prije ulaska u sjemenište a, iako se nikada nije ženio, Beard je ponavljao da ga je njegova bliskost s Marijom dovela do stava da “ne možete imati dvije žene u životu”, javlja Međugroje.info.

Beard je 2004. ušao u sjemenište Notre Dame u New Orleansu i zaređen je za svećenika biskupije Baton Rouge 30. svibnja 2009. u katedrali svetog Josipa. Zadnjih 12 godina bio je župnik u Svetoj Heleni, a njegova pobožnost prema Mariji nastavila se kroz cijeli život. Prije nekoliko godina, Beard i lokalni poduzetnik kupili su bivšu školu za djevojke u Osyki i pretvorili je u katolički centar Gospe od nade, prostrani kompleks koji se sastoji i od mnogih vrtova posvećenih Mariji.

Beard je prethodno diplomu magistra poslovne administracije na Državnom sveučilištu Louisiana, a zatim je stekao i magisterij iz teologije.

Guverner Louisiane John Bel Edwards, katolik i demokrat koji uglavnom ima pro-life stavove, rekao je da su on i njegova supruga bliski osobni prijatelji s Beardom od 2011. Edwards i njegova supruga Donna župljani su njegove župe u kojoj je djelovao.

“Gledali smo ga kako obnavlja život naše župe. I ne samo s posjećenošću sv. Misa, ne samo s ljudima koji su dolazili u crkvu, a koji prije nisu dolazili, već na svakom području”, rekao je Edwards.

“Mislim da mu je činjenica da je postao svećenikom relativno kasno u životu i da je imao mnogo drugih iskustava u poslovnom svijetu pomogla bolje se odnositi prema ljudima, ili barem drugačije nego svećenici koji nisu imali to iskustvo.”

Beard je iza sebe ostavio svoju majku Florence, kao i nekoliko braće i sestara, nećaka i nećaka te pranećakinju.

Foto: Screenshot/Radio Međugorje